Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Κείμενο υπογραφών από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Κοντά στους 400 είναι μέχρι στιγμής οι μουσικοί, τραγουδιστές, τραγουδοποιοί, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού που υπογράφουν το ψήφισμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την ελευθερία του, καταδικάζοντας τη σφαγή που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, με την ανοχή - στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και απαιτώντας καμία εμπλοκή της χώρας στη γενοκτονία των Παλαιστινίων και στα σχέδια ξεριζωμού τους.

Ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται:

«Την ώρα αυτή, στην Παλαιστίνη, μία ακόμα μάνα γράφει το όνομα του παιδιού της στο κορμί του, για να το αναγνωρίσει μετά τον θάνατό του. Κάτι τέτοιο δεν λέγεται "αυτοάμυνα του Ισραήλ", λέγεται αποκτήνωση.

Και η αποκτήνωση δεν είναι μια λέξη που μπορούμε να συνηθίσουμε. Να τη σβήσουμε πρέπει και στη θέση της, με τους αγώνες και την τέχνη μας, να γράψουμε τη λέξη: αλληλεγγύη!

Αδέλφια μας στην Παλαιστίνη, όμορφα αδέλφια, όχι, δεν είστε μόνοι! Είναι μαζί σας τα εκατομμύρια λαού σε όλο τον κόσμο, οι χιλιάδες λαού στην Ελλάδα που διαδηλώνουν ακόμα κι όταν τους το απαγορεύουν οι κυβερνήσεις, όταν συλλαμβάνονται. Είμαστε ανάμεσά τους κι εμείς, οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, που με την τέχνη μας και "με τα δυο δάχτυλα ανοιγμένα στο σήμα της νίκης" (Γ. Ρίτσος) θα φωνάζουμε:

Τούτη τη γη τη λέγαν Παλαιστίνη.

Παλαιστίνη τη λένε ακόμα!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Μπορεί κανείς να υπογράψει στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/photo?fbid=728066059366666&set=a.454557000050908.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ