Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
«Δεν είστε μόνοι, οι εργαζόμενοι είναι μαζί σας μέχρι τη Λευτεριά!»

Από τον χαιρετισμό του πρέσβη της Παλαιστίνης και την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση

Με την ομιλία του πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορχόμ, ο οποίος χαιρέτισε τους χιλιάδες διαδηλωτές και μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό, ξεκίνησε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του Μοχάμετ Αμανάντι, επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων στην Παλαιστίνη.

Ο Γιουσέφ Ντορχόμ ευχαρίστησε και χαιρέτισε όλα τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, όλους τους καλλιτέχνες για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης, και σημείωσε: «Απευθύνουμε χαιρετισμό από εδώ, από την Αθήνα, στον λαό μας στη Γάζα, που δίνει μαθήματα ηρωισμού σε όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε τους ήρωες Παλαιστίνιους κρατούμενους, τον λαό μας που αντιστέκεται στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη».

Μεταφέροντας τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό, είπε: «Η Παλαιστίνη, η Γάζα, όλος ο παλαιστινιακός λαός σάς ευχαριστεί για την αλληλεγγύη και ανθρωπιά σας».

Οι εργαζόμενοι με τη σωστή πλευρά, με τον λαό της Παλαιστίνης

Ο Γιώργος Στεφανάκης, από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, τόνισε πως όλοι όσοι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαλέξει τη σωστή πλευρά, γιατί δεν υπάρχουν δύο σωστές πλευρές μπροστά στην ανελέητη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού».


Απαντώντας σε όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν σαν «εθνικό συμφέρον» την εμπλοκή της χώρας στη σφαγή, σημείωσε ότι αυτό το «συμφέρον» «καθορίζεται από τις οικονομικές συμφωνίες αυτών που υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή με βάση τα κέρδη τους. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά δουλειά με αυτά τα συμφέροντα. Είναι απολύτως αντίθετα στα συμφέροντα της τάξης μας. Εμείς πιστεύουμε στο δικαίωμα του κάθε λαού να αφεντεύει τον τόπο του και τον πλούτο που παράγει, να έχει την πατρίδα του. Πιστεύουμε στο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να υπερασπιστεί τα σύνορά του όπως είχαν καθοριστεί το 1967, πιστεύουμε στην αντίσταση ενάντια στην κατοχή από το Ισραήλ».

Επεσήμανε ακόμα ότι η συμμετοχή της χώρας σε αυτήν τη σφαγή γίνεται «με πολύ χρήμα που εκταμιεύεται από τα κρατικά ταμεία» ενώ θα έπρεπε να δίνεται για μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, για νοσοκομεία και σχολεία, για αντιπλημμυρικά έργα και μέτρα πυροπροστασίας. «Ολα αυτά τα εκατομμύρια που δίνουν και μετατρέπουν την πατρίδα μας σε ορμητήριο πολέμου», συνέχισε, «είναι ο ιδρώτας μας, βγήκαν κι αυτά με αίμα, μέσα από τη σκληρή εκμετάλλευση που ζούμε στους χώρους δουλειάς. Ξέρουμε επίσης καλά ότι ένας από τους λόγους που δεν μας φτάνει ο μισθός μέχρι τις 15 του μήνα, που δεν μπορούμε πλέον να αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ ούτε τα βασικά, είναι και όλες αυτές οι εστίες πολέμου, οι εστίες θανάτου στην Ουκρανία, στη Συρία, στην Υεμένη».


Το εργατικό κίνημα στη χώρα μας, υπογράμμισε, «έχει πλούσια αγωνιστική παράδοση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Είναι τόσο έντονη και βαθιά, που δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει από τα εξοργιστικά ψέματα της ισραηλινής και αμερικανοΝΑΤΟικής προπαγάνδας, από την προπαγάνδα των δολοφόνων». Η στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος - δολοφόνο, πρόσθεσε, «βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα της αλληλεγγύης και της στήριξης στο δίκιο του Παλαιστινιακού λαού».

«ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, είμαστε μαζί σας μέχρι τη Λευτεριά!», κατέληξε, απευθυνόμενος «σε όλα τα αδέλφια μας, τους Παλαιστίνιους».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ