Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εμφανίζει ως «αντισημιτισμό» την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσύρει ο υπουργός εδώ και τώρα τις απαράδεκτες κατηγορίες απέναντι στην ΟΛΜΕ

Σε νέα απαράδεκτα επίπεδα ανεβαίνει το «ξέπλυμα» των εγκλημάτων του Ισραήλ από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι πλέον θα κάνει προσπάθεια να εμφανίσει ως «αντισημιτισμό» κάθε δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της σφαγής της Γάζας!

Σε μια τέτοια προσπάθεια επιδόθηκε χτες ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά από συνάντηση με μέλη του προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, «με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή».

Σε ανάρτησή του μετά τη συνάντηση ο υπουργός υποστηρίζει ότι ρόλος του σχολείου «δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους» και προσθέτει ότι «ο αντισημιτισμός - και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός - είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι' αυτό και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις».

Ισχυρίζεται ακόμη ότι «η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών μοχθούν για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα ανοικτό σχολείο, απαλλαγμένο από κομματικές αντιλήψεις και πρακτικές και κυρίως από τις λογικές και το λεξιλόγιο του χθες».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται».

«Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης», σημείωνε η ΟΛΜΕ κηρύσσοντας τη χτεσινή ως μέρα δράσης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, με δίωρη στάση εργασίας.

«Η ΟΛΜΕ θα απαντήσει με όλα τα μέσα στην αθλιότητα του υπουργού Παιδείας», δήλωσε από το χτεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Δ. Ακτύπης, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτες και ανιστόρητες τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας που αλλοιώνουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και ταυτίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, να μη σκοτώνονται παιδιά, με αντισημιτισμό!

ΚΚΕ: Ο υπουργός Παιδείας να αποσύρει εδώ και τώρα τις απαράδεκτες και ποινικά κολάσιμες κατηγορίες

Σε σχόλιό του για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Κυρ. Πιερρακάκη,το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, ανακάλυψε "αντισημιτισμό" στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και στη μέρα δράσης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που μέχρι τώρα μετράει 10.000 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και περίπου 4.000 παιδιά. Τον ενημερώνουμε ότι, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται υπέρ του δίκιου των Παλαιστινίων, έτσι και οι εκπαιδευτικοί τάσσονται με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και διαδηλώνουν για το αυτονόητο και ανθρώπινο: Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι πατρίδα σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Η προφανής απομόνωση της κυβέρνησης από το λαϊκό αίσθημα και η συνακόλουθη προσπάθειά της να επιβληθεί σιωπητήριο για τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.

Το ΚΚΕ απαιτεί ο υπουργός Παιδείας να αποσύρει εδώ και τώρα τις απαράδεκτες και ποινικά κολάσιμες κατηγορίες για "αντισημιτισμό" απέναντι στην ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ