Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερασπίζουμε την Αλήθεια

Του Μανώλη Μαθιουδάκη, γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ

- Τη Δευτέρα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στον Τύπο, πραγματοποιούν αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση - διαδήλωση. Ποιος είναι ο στόχος της κινητοποίησης;

- Πρώτα πρώτα οι δημοσιογράφοι είμαστε κομμάτι του λαού και δεν μπορεί, όπως όλος ο λαός, παρά να διαμαρτυρόμαστε για τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς και την εγκληματική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Η ΝΑΤοική επίθεση κατά του γιουγκοσλαβικού λαού είναι επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των λαών, ιδιαίτερα των βαλκανικών και της χώρας μας και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Γι' αυτό και είμαστε αντίθετοι και την καταδικάζουμε. Ομως, σε τούτες τις εξελίξεις που έχει δρομολογήσει το ΝΑΤΟ και όλοι αυτοί που συμμετέχουν στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας ως δημοσιογράφοι έχουμε ένα ιδιαίτερο ρόλο, να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για τα πραγματικά γεγονότα και τους πραγματικούς υπεύθυνους. Εχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για το έγκλημα που γίνεται, να επισημάνουμε το ρόλο και τις ευθύνες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και τους κινδύνους από τη συμμετοχή της χώρας μας στο βρώμικο αυτό πόλεμο.

- Πώς ανταποκρίνονται οι Ελληνες δημοσιογράφοι σ' αυτή την αποστολή τους;

- Μπορώ να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων - πολεμικών ανταποκριτών προσπαθούν φιλότιμα, μέσα στις δύσκολες πολεμικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, και ανταποκρίνονται με το παραπάνω στην αποστολή τους. Ευτυχώς, όπως αποδείχτηκε, σε αντίθεση με τα λεγόμενα δυτικά ΜΜΕ, στη χώρα μας αυτό το χρέος οι Ελληνες συνάδελφοί μας το υπηρετούν με αξιοπρέπεια και με μεγάλη επάρκεια. Και βοηθούν τον ελληνικό λαό να δει την αλήθεια και να αντισταθεί, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ομως οι δυσκολίες είναι τεράστιες και οι κίνδυνοι πολύ μεγάλοι, όπως έδειξε ο βομβαρδισμός των κεντρικών εγκαταστάσεων της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης. Οι Αμερικανονατοϊκοί εταίροι δεν αρκούνται μόνο στη βρώμικη πολεμική προπαγάνδα τους για τους δήθεν "ανθρωπιστικούς" βομβαρδισμούς που σκορπούν το θάνατο αμάχων και τη γενική καταστροφή στη δοκιμαζόμενη Γιουγκοσλαβία. Για να αποκοιμίσουν τους λαούς τους χτυπούν με τους πυραύλους τους και τους δημοσιογράφους, σκοτώνουν εν ψυχρώ τους συναδέλφους Γιουγκοσλάβους και άλλους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της Τηλεόρασης στο Βελιγράδι για να φιμώσουν την Αλήθεια που τους αποκαλύπτει. Που αποκαλύπτει τα εγκλήματά τους κατά του γιουγκοσλαβικού λαού που αντιστέκεται καρτερικά και ηρωικά στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη τους.

- Είναι λοιπόν μια διαμαρτυρία αυτή η συγκέντρωση των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για όλα αυτά;

- Είναι μια καταγγελία ενάντια στο βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο που σκοτώνει αθώους αμάχους και δημοσιογράφους. Είναι μια κραυγή - απαίτηση να σταματήσουν οι καταστροφικοί βομβαρδισμοί και επιτέλους να υπάρξει πολιτική λύση στο πρόβλημα για το συμφέρον όλων. Θέλουμε, επίσης, να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό και να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στο έγκλημα, να πάψει να είναι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Θέλουμε, τέλος, με το συλλαλητήριό μας να δείξουμε, ότι οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την Αλήθεια, ενάντια στη βρώμικη προπαγάνδα των Αμερικανονατοϊκών εγκληματιών.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ