• Μ. Κωστόπουλος: Η χώρα βρίσκεται σε ιδιόμορφη κατοχή
  • - Τα Γερμανικά τανκς Λέοπαρντ αλλά και ο υπόλοιπος ΝΑΤΟικός εξοπλισμός, που προωθείται στην ΠΓΔΜ, μέσω της Θεσσαλονίκης, θα χρησιμοποιηθούν για την τήρηση της ειρήνης (!) ισχυρίστηκε χτες στη Βουλή ο... - 1999-04-30 00:00:00.0"/>
  • Μ. Κωστόπουλος: Η χώρα βρίσκεται σε ιδιόμορφη κατοχή
  • - Τα Γερμανικά τανκς Λέοπαρντ αλλά και ο υπόλοιπος ΝΑΤΟικός εξοπλισμός, που προωθείται στην ΠΓΔΜ, μέσω της Θεσσαλονίκης, θα χρησιμοποιηθούν για την τήρηση της ειρήνης (!) ισχυρίστηκε χτες στη Βουλή ο... - 1999-04-30 00:00:00.0" /> "Δυνάμεις ειρήνης" τα τανκς | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 5
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
    "Δυνάμεις ειρήνης" τα τανκς
    • Ο υφυπουργός Αμυνας είπε στη Βουλή ότι τα όπλα που περνάνε από τη Θεσσαλονίκη θα χρησιμεύσουν για την "τήρηση της ειρήνης"!
    • Μ. Κωστόπουλος: Η χώρα βρίσκεται σε ιδιόμορφη κατοχή

    Τα Γερμανικά τανκς Λέοπαρντ αλλά και ο υπόλοιπος ΝΑΤΟικός εξοπλισμός, που προωθείται στην ΠΓΔΜ, μέσω της Θεσσαλονίκης, θα χρησιμοποιηθούν για την "τήρηση της ειρήνης" (!) ισχυρίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου.

    Ο υφυπουργός είπε ότι τόσο οι άνδρες όσο και το πολεμικό υλικό που κατευθύνεται από τη Θεσσαλονίκη στην ΠΓΔΜ θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκρότηση "μιας δύναμης ταχείας επέμβασης, η οποία μόνη αποστολή θα έχει, όταν επιτευχθεί η συμφωνία, να επιβλέψει την τήρηση της ειρήνης στο Κόσσοβο. Καμία άλλη αποστολή, κανέναν άλλο λόγο ύπαρξης. Η δύναμη θα λειτουργήσει και θα επέμβει μόνο όταν υπάρχει συμφωνία και από τις δύο πλευρές".

    Η άδεια διέλευσης των στρατιωτικών δυνάμεων κατά τον Δ. Αποστολάκη γίνεται σύμφωνα με "τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει από τον νόμο 1989/52 σύνδεσης της χώρας μας με το ΝΑΤΟ και από τον νόμο 2799/54 που εγκρίθηκε από τη Βουλή, βάσει της οποίας είμαστε υποχρεωμένοι ως έθνος, ως κράτος, ως πολιτεία να παρέχουμε διευκολύνσεις προς τη συμμαχία. "

    Τα στρατεύματα αυτά που περνάνε από τη Θεσσαλονίκη δεν πάνε για να τηρήσουν κάποια συμφωνία ειρήνης, είπε ο Μ. Κωστόπουλος και τόνισε: "Για άλλο σκοπό πάνε και πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι δεν πάνε για ειρηνικούς σκοπούς". Το ερώτημα που προκύπτει, συνέχισε, είναι ηθικό, πολιτικό, νομικό: Με ποιο δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί εθνικό χώρο για να περνάνε ξένα στρατεύματα; Στο σημείο αυτό ο βουλευτής διάβασε το άρθρο 27 παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει: "Χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών δεν είναι δεκτή στην ελληνική επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμείνει σε αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτήν". Και είπε:

    "Με ποιο δικαίωμα εσείς προχωράτε; Θα επικαλεστείτε το άρθρο 28. Και εκείνο δε σας καλύπτει. Θα μπορούσατε, εφόσον έχετε αυτοπεποίθηση στην πολιτική σας και λέτε αυτά που λέτε καθημερινά ότι δε μετέχετε, ενώ είστε μέχρι το λαιμό βουτηγμένοι μέσα σε αυτήν την υπόθεση, να το φέρετε το θέμα στη Βουλή, να κουβεντιάσουμε και να αποφασίσετε με την πλειοψηφία που διαθέτετε, αν τη διαθέτετε σε αυτήν την περίπτωση. Η χώρα μας έγινε ξέφραγο αμπέλι. Ο κάθε πικραμένος περνάει από 'δω τα άρματά του και πάει να βομβαρδίσει, να ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία. Η Ελλάδα, βρίσκεται σε μια ιδιόμορφη κατοχή. Αυτή η εντύπωση μας έχει δοθεί. Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αυτό βλέπουν τα μάτια μας στα γεγονότα της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να υπάρξει μια αντίδραση, μια αντίσταση. Δεν μπορεί ο καθένας να τσαλαπατά την εθνική μας αξιοπρέπεια και το φιλότιμό μας".

    Στη δευτερολογία του ο Δ. Αποστολάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να επιτεθεί κατά των εργαζόμενων στον ΟΣΕ, που δήλωσαν ότι θα εμποδίσουν τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, λέγοντας ότι "δεν μπορεί ο κάθε εργαζόμενος ή ο κάθε ανησυχών να παρεμποδίζει τη λειτουργία της χώρας και θα πρέπει να προσέξουν αυτοί που τους παροτρύνουν σε τέτοιες ενέργειες, γιατί τελικά στρέφονται κατά των συμφερόντων της χώρας".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ