Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι ομολογίες...

Η προαναφερόμενη "επιχειρηματολογία", όμως, των διάφορων κυβερνητικών βουλευτών και άλλων παραγόντων, που έχουν τις ίδιες περίπου απόψεις, περιέχει και μια σειρά άλλων ομολογιών, που έχουν τη δική τους σημασία και αξίζει να σημειωθούν.

Ομολογία πρώτη: Η Ελλάδα δεν έχει δική της εξωτερική πολιτική. Απλώς, ακολουθεί - και υπηρετεί, βέβαια - την πολιτική των ΗΠΑ και των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι, δηλαδή, ένα προτεκτοράτο.

Ομολογία δεύτερη: Σοβαροί κίνδυνοι, ακόμη και εθνικές συμφορές, περιμένουν την Ελλάδα, εάν διαφοροποιηθεί ουσιαστικά από το μονόδρομο της υποταγής και του "γιες μεν". Από ποιους; Μα, από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είτε άμεσα, είτε μέσω Τουρκίας...

Ομολογία τρίτη: Το ΝΑΤΟ, επομένως, δεν έχει καμία σχέση με την εξασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή μας και τον κόσμο ολόκληρο. Αντίθετα, είναι μια πολεμόχαρη στρατιωτική συμμαχία, που έχει στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κυρίαρχων δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, κλπ. Και δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό, να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο, προκειμένου να το καταφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ