Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Λαϊκή υπόθεση η προστασία των δασών

Πρόταση νόμου της ΝΔ για τη δασοπροστασία συζητήθηκε χτες στη Βουλή και απορρίφθηκε, πρόταση που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ανοίγει το δρόμο για μία γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων στα δάση, για μία πλήρη εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για προσαρμογή των δασών στην οικονομία της αγοράς και οριστική συρρίκνωση και εξαφάνιση της γενικής γραμματείας δασών.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, αφού υπογράμμισε ότι η πρόταση της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το σχετικό πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής ανέπτυξε τις προτάσεις του Κόμματος για το θέμα. Μεταξύ άλλων ζήτησε την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος, την εφαρμογή του δασικού οπλοστασίου μέσα από άλλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο από τη δασική υπηρεσία και τη ριζική αλλαγή της δασικής νομοθεσίας. Επίσης είπε ότι χρειάζεται δημιουργία πραγματικού ενιαίου φορέα δασοπροστασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις των φορέων, κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα, αύξηση της χρηματοδότησης για τα δασικά οικοσυστήματα με επενδύσεις 1% από τον προϋπολογισμό, αναδασώσεις σε όλες τις εκτάσεις ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού χαρακτήρα με επενδύσεις επίσης 1% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καταλήγοντας υπογράμμισε:

"Τη δασική πολιτική, αλλά και την υπόθεση της προστασίας και ανάπτυξης των δασών για μας τελικά πρέπει να την πάρει στα χέρια του ο λαός, να αντισταθεί και να παλέψει, για να υλοποιηθεί άλλη δασική πολιτική, με περιεχόμενο και προσανατολισμό τις παραπάνω προτάσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και του τόπου μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ