Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Να παγώσει η σύμβαση

Παραλήρημα Σπυριούνη που "είδε" γιάφκες όπλων από Αλβανούς στη χώρα μας και τουρκικό οπλισμό στους Μουσουλμάνους της Θράκης

To πάγωμα της σύμβασης, που προβλέπει τη συνεργασία και τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με αυτές της Αλβανίας, ζήτησε χτες ο Μπ. Αγγουράκης, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση που έγινε στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για την κύρωση της σύμβασης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι μετά τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας πρέπει να παγώσει η σύμβαση, γιατί εμπλέκεται και η χώρα μας μέσω της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που υπάρχει στην Αλβανία. Και αυτό, γιατί μετά την επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας όλες οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί υπό την ενιαία διοίκηση του ΝΑΤΟ και εμπλέκονται στη σύγκρουση. Ο Μ. Αγγουράκης είπε ότι δεν μπορεί να εκθέτουμε έτσι Ελληνικές δυνάμεις σε μία χώρα, η οποία τις αξιοποιεί για τη δράση της κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτές για τα προσφυγικά στρατόπεδα. Εάν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον, τόνισε, τότε θα χρησιμοποιούνταν πολιτικό προσωπικό και όχι στρατιώτες.

Στο ΝΑΤΟικό κλίμα της όξυνσης των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σπυριούνης καταφέρθηκε κατά των Αλβανών που ζουν στη χώρα μας, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχουν διοχετεύσει στη χώρα μας όπλα που φυλάγονται σε κρύπτες, καθώς σε λίγα χρόνια θα αποτελούν μειονότητα στη χώρας μας με όλες τις συνέπειες που θα επιφέρει αυτό. Επίσης είπε ότι η Τουρκία έχει τακτική οργανωμένου αντιπερισπασμού και στα πλαίσια αυτά δεν είναι δυνατόν να μη διοχετεύεται οπλισμός στα ακραία στοιχεία της"Τουρκικής" - όπως την ονόμασε - μειονότητας.

Τους παραπάνω ισχυρισμούς διέψευσε ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης, ενώ είπε επίσης ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι πληροφορίες ότι η Τουρκία έχει εγκαταστήσει Ραντάρ στην Αλβανία. Αυτό που υπάρχει είπε είναι μία συμφωνία ναυτικής συνεργασίας και διευκολύνσεων σε τουρκικά πλοία κάτι όμως που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τη χώρα μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του αλβανικού κόμματος ΚΕΑΔ (2005-03-09 00:00:00.0)
Μετέχουν και ελληνικά πληρώματα (1999-04-27 00:00:00.0)
Κείμενο ...συνθηκολόγησης (1997-11-19 00:00:00.0)
Γέφυρα φιλίας οι μειονότητες (1997-09-11 00:00:00.0)
Τη λύση να τη δώσει ο αλβανικός λαός (1997-03-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ