Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ
Να συζητήσει η Βουλή την απεμπλοκή της χώρας

Κοινή επιστολή των 10 βουλευτών του ΚΚΕ, 8 του ΣΥΝ, 7 του ΔΗΚΚΙ και 1 του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής

Την άμεση συζήτηση στη Βουλή του θέματος των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε άμεση ή έμμεση παροχή διευκολύνσεων των επιτιθέμενων ΝΑΤΟικών δυνάμεων, ζητάνε με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΝ, του ΔΗΚΚΙ καθώς και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή αναφέρεται:

"Καθολική από τον ελληνικό λαό είναι η καταδίκη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας και των παρεχομένων διευκολύνσεων από τη χώρα μας.

Η προσβολή της διεθνούς νομιμότητας αλλά και η υπέρβαση των σκοπών της ατλαντικής συνθήκης, είναι προφανής και αναμφισβήτητη.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εξοντώνουν μία κυρίαρχη χώρα, οδηγούν στον δρόμο της προσφυγιάς εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και απειλούν πλέον ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι χερσαίες επιχειρήσεις είναι έντονα πιθανές, όπως και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές.

Με τα προαναφερόμενα δεδομένα:

Εμείς, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, απευθυνόμενοι στα Κοινοβούλια της Ευρώπης και όλων των χωρών - μελών του ΟΗΕ ζητάμε:

Να αξιώσουν την άμεση παύση των βομβαρδισμών, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και την έναρξη διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Απευθυνόμενοι ειδικότερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ζητάμε:

Την ανάληψη εκ μέρους του πρωτοβουλίας, προκειμένου η Εθνική Αντιπροσωπεία να συζητήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, σε ειδική συνεδρίαση, το όλο ζήτημα και ειδικότερα:

Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από κάθε άμεση ή έμμεση παροχή διευκολύνσεων των επιτιθεμένων ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Οι παρεχόμενες ήδη διευκολύνσεις και η τυχόν εμπλοκή της χώρας σε χερσαίες επιχειρήσεις, καθιστά πλέον επιτακτική τη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου όλοι οι βουλευτές να προβάλουν τις απόψεις τους, με το πρόσθετο δεδομένο ότι κατά το Σύνταγμα για να γίνει δεκτή, παραμείνει ή διέλθει ξένη στρατιωτική δύναμη από την ελληνική επικράτεια, απαιτείται νόμος που θα έχει ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών".

Το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές:

Κολοζώφ Ορ., Κουβέλης Φ., Ιντζές Τ., Κατσιμπάρδης Γ., Αγγουράκης Μπ., Αλφιέρη Σ., Αποστόλου Β., Αράπης Γ., Αράπη - Καραγιάννη Β., Γκατζής Ν., Δαμανάκη Μ., Δημαράς Γ., Δραγασάκης Γ., Κανταρτζής Αχ., Καρατάσος Γ., Κόρακας Στρ., Κουναλάκης Π., Κωστόπουλος Μ., Λουλέ Ν., Μουσταφά Μ., Μπόσκου Μ., Μπούτας Β., Παναγιώτου Σ., Ρόκος Γ., Τασούλας Α., Τσαφούλιας Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ