Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συστήθηκε Επιτροπή Ειρήνης ΔΕΚΟ - Τραπεζών

Πρωτοβουλία για σύσταση Επιτροπής Ειρήνης ΔΕΚΟ - Τραπεζών, ανέλαβαν 25 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις με ανακοίνωση - κάλεσμα που έδωσαν στη δημοσιότητα για τη συλλογή υπογραφών συναδέλφων τους. Στην ανακοίνωση αυτή, αφού γίνεται αναφορά στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, τονίζεται ανάμεσα σε άλλα: "Πιστεύοντας ότι εκφράζουμε τις διαθέσεις και τη δυνατότητα που υπάρχει για τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος Ειρήνης και στις ΔΕΚΟ - Τράπεζες. Ενός κινήματος Ειρήνης που να μπορεί να συσπειρώσει και να δραστηριοποιήσει κάθε συνάδελφο στον αγώνα υπέρ της Ειρήνης, υπέρ της φιλίας των λαών και εναντίον της βαρβαρότητας της "νέας τάξης" των Ιμπεριαλιστών. Ενός κινήματος που θα συνεργαστεί με μαζικές οργανώσεις του λαού και εργατικού κινήματος. Θεωρούμε ότι πρέπει να παλέψουμε στα πλαίσια της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) που πραγματικά πρωτοστατεί και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και της οποίας τις θέσεις υιοθετούμε".

Αναφορικά με τους άμεσους στόχους η Επιτροπή Πρωτοβουλίας υπογραμμίζει: "Σε αυτή τη φάση μπορούμε όλοι μαζί να απαιτήσουμε, να παλέψουμε και να επιβάλλουμε τα παρακάτω:

- Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Να αποσύρει τώρα η Ελλάδα την υπογραφή της από αυτή την επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

- Να διακόψει τώρα κάθε διευκόλυνση που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στους ιμπεριαλιστές των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ για τη διεξαγωγή του βρώμικου αυτού πολέμου. Να κλείσουν άμεσα οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

- Να μη φύγει ούτε ένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας και να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές δυνάμεις από Αλβανία, Βοσνία, Αδριατική.

- Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

- Να διαλυθούν τώρα το ΝΑΤΟ, ΔΕΕ και κάθε στρατιωτικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός.

- Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και τη φιλία των λαών, τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα".

Η Επιτροπή, που απαρτίζεται από εργαζομένους σε όλες τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, προχώρησε χθες Τετάρτη, σε ανοιχτή σύσκεψη - εκδήλωση για τη σύσταση της Επιτροπής Ειρήνης, στην οποία εκλέχτηκε Γραμματεία και έγινε προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα με πρώτο ραντεβού τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στις 9 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ