Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Προς συνομιλίες χωρίς όρους;

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης,κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού συντονιστή για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Μίλερ,ο οποίος έκανε λόγο για συνομιλίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η δική μας πλευρά δε θέτει όρους, ανέφερε και πρόσθεσε πως δε θεωρεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ως όρο, καθότι είναι το αυτονόητο που θέτει η ίδια η διεθνής κοινότητα. Δεν ανησυχούμε, είπε, και υπέδειξε πως αυτή που θέτει όρους είναι η τουρκική πλευρά.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας προς τους συνδέσμους να δίνουν πληροφορίες για αντιδράσεις των Κυπρίων, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως αυτό που αναφέρει το έγγραφο είναι "να τους πληροφορούν εάν δημιουργούνται οποιαδήποτε επεισόδια εξαιτίας του κλίματος που θα έχουν επίπτωση στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Κύπρο". Είναι εμφανές στο έγγραφο, συνέχισε, πως η ανησυχία τους είναι για την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών και εμείς δηλώνουμε επίσημα πως δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί ο κυπριακός λαός είναι και φιλόξενος και φιλότιμος και το κυπριακό κράτος προσφέρει ασφάλεια όχι μόνο στους πολίτες του αλλά και στους επισκέπτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ