Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγκαλιάζει ο κόσμος την Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ

Μέσα σε ένα κλίμα στρατοκρατίας, που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, με την παρουσία των στρατιωτών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι συνεχώς προωθούνται από το λιμάνι στα Σκόπια, συνεχίζονται οι πολιτικές εξορμήσεις της ΚΟΘ του ΚΚΕενόψει και των ευρωεκλογών. Ηδη είναι ορατή μια μεταστροφή του κόσμου που ακούει με προσοχή τους ομιλητές - στελέχη του Κόμματος. Στις συγκεντρώσεις που έγιναν προχτές σε Τριανδρία, Ροτόντα, Μπότσαρη, Ξηροκρήνη, Κ. Τούμπα αλλά και στην περιοδεία στον Αγιο Αθανάσιο και τη Γέφυρα, ο κόσμος έδειξε να αναγνωρίζει πόσο συνέβαλε το ΚΚΕ σε βαλκανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο ξεδίπλωμα, όχι γενικά και αόριστα αγώνων υπέρ του γιουγκοσλαβικού λαού και κατά των βομβαρδισμών, αλλά αγώνων με αντιιμπεριαλιστικά - αντιμονοπωλιακά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Οπως τόνισε ο Ζήσης Λυμπερίδης,μέλος της ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΚΟΘ του ΚΚΕ στη Ροτόντα, η πατριωτική στάση, ιδιαίτερα σήμερα, απαιτεί το μαύρισμα όλων όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντάσσονται ή δίνουν άλλοθι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με ταυτόχρονη και αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων που αντιτάσσονται σ' αυτά. "Στάση θαρραλέα, συνειδητή, πατριωτική είναι να καταδικαστούν στις κάλπες όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που είτε έχουν συνυπογράψει τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και παίρνουν ενεργό μέρος στο βρώμικο πόλεμο, όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε στηρίζουν ουσιαστικά την κυβέρνηση και τις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις όπως η ΝΔ, είτε με τη στάση τους σπέρνουν αυταπάτες, αποπροσανατολίζουν και τελικά παροπλίζουν το λαό, δίνοντας ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο χείρα βοηθείας στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, όπως ο ΣΥΝ, είπε ο Ζ. Λυμπερίδης. Πρόσθεσε ότι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, ψήφο καταδίκης και καταγγελίας των φρικαλεοτήτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ψήφο πατριωτική αποτελεί η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Του μόνου κόμματος, συνέχισε, που με συνέπεια και χωρίς ταλαντεύσεις ορθώνει το ανάστημά του στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για παραπέρα διχοτόμηση και ματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων".

  • Στο πλαίσιο της Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος η ΚΟΘ του ΚΚΕ οργανώνει σήμερα Παρασκευή 30/4 στις 8μμ, συγκέντρωση στα Κύμινα με ομιλητή τον Χρήστο Κόφφα,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ