Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λάθος... χώρα

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΑΝ λάθος στους στόχους, μετά έκαναν λάθος στις πόλεις, στη συνέχεια λάθος στα καραβάνια, τώρα κάνουν λάθη και στις χώρες. Τι Γιουγκοσλαβία, τι Βουλγαρία, όλοι Βαλκάνιοι είναι μωρέ!

*** Να τα χαίρεται τα πρώτα αποτελέσματα η Βουλγαρία, που σκέφτεται να παραχωρήσει και τον εναέριο χώρο της...

*** Τώρα, βέβαια, το κατά πόσον αυτό ήταν λάθος στόχος ή λάθος... χρόνος από την πλευρά του ΝΑΤΟ, είναι ένα κρίσιμο ερώτημα. Διότι θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν μια... πρόβα για το τι θα επακολουθήσει στην περιοχή αν συνεχίσουμε έτσι.

*** Αν το καλοσκεφτείτε, πάντως, είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Ολες οι γειτονικές χώρες με τη Γιουγκοσλαβία - και η Γιουγκοσλαβία, φυσικά - να εξαρτώνται από την ακρίβεια των χειρισμών του επιτελείου που ρίχνει τους πυραύλους.

*** Είναι επίσης ένα σοβαρό ερώτημα το πώς πιστεύουν οι κυβερνήσεις όλων αυτών των χωρών - και η δική μας - ότι οι λαοί θα αποδέχονται να αποτελούν αντικείμενο των πολεμικών... βιντεοπαιχνιδιών του ΝΑΤΟ.

*** Αφήστε το χτεσινό... λάθος των ΝΑΤΟικών στη Θεσσαλονίκη. Να 'ναι ξημερώματα, να σφύζει από τη συνηθισμένη, τέτοια ώρα, δραστηριότητα η λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης και ξαφνικά, να γίνεται... επέλαση γερμανικών "Λέοπαρντ", είναι κάτι πολύ διαφορετικό...

*** Αφού ένας μανάβης, που μόλις είχε πάρει στα χέρια του μια ντομάτα, για να τη δει καλύτερα, έμεινε αποσβολωμένος με το χέρι του μετέωρο.

*** Και μόνο αφού πέρασαν κάνα - δυο λεπτά συνήλθε και ξανακοίταξε με νόημα την ντομάτα...

***

ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ,στο μεταξύ, για ελπίδες ειρήνευσης με βάση τη ρωσική πρωτοβουλία. Ομως ένα είναι το δεδομένο: Μόνο τη ΝΑΤΟική "ειρήνη" αντιλαμβάνεται ο Ουέσλεϊ Κλαρκ...

*** Κι αυτό μόνο ειρήνευση δεν μπορεί να σημαίνει είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Διότι η εγκαθίδρυση της "νέας τάξης" έχουμε δει πολύ καλά τι σημαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ