Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέσσερις κεντρικές συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Με κυρίαρχο το αντιπολεμικό πνεύμα πραγματοποιούνται αύριο Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ, τέσσερις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία και τη Θράκη,που ταυτόχρονα αναμένεται να αποτελέσουν βήμα καταδίκης των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και απαίτησης του λαού για ειρήνη και φιλία των λαών:

- στις Σέρρες με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,

- στην Κοζάνη,με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη,μέλος, του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,

- στην Αλεξανδρούπολη,με κεντρικό ομιλητή τον Στρατή Κόρακα,μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και

- στην Καβάλα,με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Θεωνά,ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής, που με τη μαχητική του στάση όλο το τελευταίο διάστημα έχει αποδείξει ότι, όταν θέλει μπορεί να αντισταθεί και όταν χρειαστεί μπορεί να δώσει τη δική του καλοπληρωμένη απάντηση στους διπρόσωπους, που, επικαλούμενοι το δικό του καλό, δε διστάζουν να σκοτώσουν άμαχους ανθρώπους, μωρά και γυναίκες, καλείται να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις του Κόμματος.

Δυναμική απάντηση στη λυκοσυμμαχία ΕΕ και ΝΑΤΟ

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ καλεί το λαό, με τη μαζική συμμετοχή του στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης,να δώσει άλλη μια δυναμική απάντηση στη λυκοσυμμαχία της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ. "Οι εγκληματίες αυτού του πολέμου πρέπει να πληρώσουν για τους εκατοντάδες νεκρούς, κανείς δεν μπορεί πλέον να σκύβει το κεφάλι και να δέχεται πολιτικές που είναι μακριά από τη συνείδησή του από τα πιστεύω μιας ολόκληρης ζωής. Κανείς δεν μπορεί να σύρει τους λαούς πίσω από τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Ο ελληνικός λαός μπορεί με την ψήφο του να διατρανώσει την αντίθεσή του στους αμερικανο-ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, να διώξει από τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα τα στρατεύματα κατοχής".

Αιτιολογώντας την αισιοδοξία που διαπνέει την Οργάνωση στη δράση της, ο Γραμματέας της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ Θέμης Ιωσηφίδης ανέφερε: "Εκτιμούμε ότι το ΚΚΕ θα βγει αυξημένο, γιατί ο ίδιος ο λαός θα δώσει την απάντηση για το ποια Ευρώπη θέλει. Ο αγωνιζόμενος λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι δέχονται τις θέσεις μας και τις απόψεις του Κόμματός μας. Αυτό φαίνεται ποικιλόμορφα και μέσα από τις συζητήσεις, αλλά κυρίως μέσα από την κοινή δράση. Πιστεύουμε ότι θα το βεβαιώσει με την ψήφο του και στις Ευρωεκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ