Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις

Με υπαίθρια παιδική ζωγραφική - με θέμα την Ειρήνη - άρχισαν από προχτές οι εκδηλώσεις, στα πλαίσια του Δεκαήμερου Ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.Στον πεζόδρομο, μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο "Αχίλλειο" οι λιλιπούτειοι ζωγράφοι απέδωσαν στο χαρτί τον πόθο τους για ειρήνη, την απέχθειά τους στον πόλεμο, την πίστη τους στη ζωή, τον ανθρώπινο φόβο για το θάνατο.

Την ίδια ώρα έφταναν στο κέντρο των Τρικάλων οι πυρσοφόροι δρομείς, μαραθωνοδρόμοι που έτρεξαν τη διαδρομή Μετέωρα - Τρίκαλα, περνώντας μέσα από πολλά χωριά της περιοχής και μεταφέροντας τη φλόγα της ειρήνης. Ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη για τα παιδιά από τον καλλιτέχνη Θεάτρου Σκιών κ. Τζίκα.

Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει επίσης σειρά εκδηλώσεων.

Αύριο Πέμπτη 6 Μάη:

  • Αθλητική Ειρηνοδρομία της Ενωσης Αθλητικών Σωματείων στίβου Δ. Θεσσαλίας, στις 8.30 μμ εκκίνηση από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και τερματισμό στο καφενείο Κωστίκα. Θα ακολουθήσει συναυλία ειρήνης από τη χορωδία Τρικάλων.

Το Σάββατο 8 Μάη:

  • Εκδήλωση για την αντιπολεμική τέχνη, μουσική, ποίηση από το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων στο χώρο του Φρουρίου, στις 7.00 μμ.
  • Λαϊκό πανηγύρι από δημοτικά συγκροτήματα στις 8.30 μμ, κατά μήκος της οδού Ασκληπιού, από το καφενείο Κωστίκα μέχρι το Δημαρχείο.

Την Κυριακή 9 Μάη:

  • Λαϊκή Ποδηλατοδρομία ειρήνης από τον ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο "Τρίκκη" στις 12.00 το μεσημέρι, εκκίνηση από την πλατεία Χατζηπέτρου και τερματισμό στην κεντρική Πλατεία.
  • Πορεία ειρήνης στις 6.30 μμ εκκίνηση από την Κοινότητα Μεγαλοχωρίου, μέχρι την κεντρική πλατεία. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός αφιερωμένος στην 9η Μάη, μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.
Στην Καρδίτσα

Στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Ηδη από τις 30 Απρίλη μέχρι τις 8 Μάη πραγματοποιεί διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής για παιδιά από 12-18 χρόνων. Τα καλύτερα έργα θα αξιολογηθούν και θα βραβευτούν. Στις εκδηλώσεις ειρήνης συμμετέχουν και στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Καρδίτσας, Κάμπου, Παλαμά, ο Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη "Η Αθήνα", ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Σήμερα Τετάρτη 5 Μάη

Η Επιτροπή Ειρήνης θα επισκεφτεί τα σχολεία της πόλης, Λύκεια και Γυμνάσια. Το απόγευμα θα ακολουθήσει ποδηλατοδρομία και εκδήλωση στην πλατεία Γιολδάση - προβολή Καραγκιόζη με αντιπολεμικό περιεχόμενο και απαγγελίες.

Αύριο Πέμπτη 6 Μάη:

Στις 7.30 μμ τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη.

Παρασκευή 7 Μάη:

Αντιπολεμική εκδήλωση στον Παλαμά.

Σάββατο 8 Μάη:

Συναυλία και εκδήλωση στην πλατεία Παυσίλυπου με τοπικά σχήματα με παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου και των Ωδείων της πόλης.

Κυριακή 9 Μάη:

Πορεία ειρήνης από το Δέλτα προς Καρδίτσα με τερματισμό στην πλατεία Παυσίλυπου.

Στη Λάρισα

Μεγάλη πορεία ειρήνης από τον Τύρναβο στη Λάρισα, διοργανώνει την Κυριακή 9 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μετά από συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου και η πρώτη στάση θα γίνει στο στρατόπεδο "Σχοινά", όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη του στρατηγείου του ΝΑΤΟ που εδρεύει εκεί. Στη συνέχεια η πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αμπελώνα - Φαλάνη - Γιαννούλη, με ενδιάμεσες στάσεις και γύρω στις 8 το βράδυ θα καταλήξει στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου θα γίνουν ομιλίες και συναυλία.

Στο Βόλο

Από την Ανακασιά του Δήμου Ιωλκού θα ξεκινήσει την Κυριακή 9 Μάη στις 6.30 μμ η Πορεία Ειρήνης και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου, όπου θα γίνουν ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις. Σήμερα η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, που διοργανώνει την πορεία καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ