Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
"Πυρετός" προετοιμασίας

Στις 9 Μάη η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ολόκληρη η χώρα μπαίνει στο ρυθμό του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση να συνεχίζει να είναι μπροστά στον μεγάλο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, που ξετυλίχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. Η βασική αιχμή φυσικά είναι η πάλη κατά του βρώμικου πολέμου των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Οπως τονίζει η ΕΕΔΥΕ:

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.

Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα Γρηγόρη Λαμπράκη την Κυριακή 9 Μάη,είναι μια ακόμη ευκαιρία για παλλαϊκή καταδίκη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΡΑ!

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ".

Ετσι λοιπόν ο "πυρετός" προετοιμασίας αρχίζει να ανεβαίνει και οι Επιτροπές Ειρήνης ξεδιπλώνουν ήδη σ' όλη την Ελλάδα τις δραστηριότητές τους. Στο πλήθος αυτό περιλαμβάνονται εκατοντάδες αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα

Σήμερα Τετάρτη 5 Μάη:

  • Οι Επ. Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης - Γαλατσίου διοργανώνουν αντιπολεμική εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Ανδρέα (Λαμπρινή) στις 7.30 μμ.Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επ. Ειρήνης Ν. Σμύρνης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Ρήγας Βελεστινλής, όπως προκύπτει από τα αρχεία των αυστριακών αστυνομικών αρχών" στις 7.00 μμ στην αίθουσα διαλέξεων της Εθνικής Στέγης (Βάρνης 1). Τη διάλεξη θα κάνει ο ιστορικός και λογοτέχνης Κώστας Σαρδελής.

Πέμπτη 6 Μάη

  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας - Ταύρου - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου - Παλαιού Φαλήρου, οι τοπικές κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και μαζικοί φορείς διοργανώνουν καραβάνι Ειρήνης με αυτοκινητοπομπή με αφετηρία την πλατεία Παναγίτσας Ταύρου στις 5.00 μμ και ενδιάμεσους σταθμούς πλατεία Μοσχάτου, πλατεία Παναγίτσας Π. Φαλήρου, πλατεία Ν. Σμύρνης και τερματισμό στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας, όπου θα γίνει μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση και συναυλία με τον Λ. Χαλκιά.Στις 8.30 μμ θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία από την πλατεία Αγ. Ελεούσης στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας.
  • Η Επ. Ειρήνης Αργυρούπολης, η ΝΔΕ, ο Σύλλογος Γυναικών και η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν λαμπαδηδρομία - πικετοφορία από το Δημαρχείο στις 7.00 μμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παρασκευή 7 Μάη

Η Επ. Ειρήνης Ασπροπύργου διοργανώνει αντιπολεμική φιλειρηνική συγκέντρωση στις 7.30 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία καταδίκης του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Στην Ηλιούπολη

Η Επ. Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει σειρά από εκδηλώσεις.

- Την Παρασκευή 7 Μάη πραγματοποιεί στις 7.30 μμ συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα Λαμπράκη (Β είσοδος Ηλιούπολης). Θα ακολουθήσει πορεία στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Το Σάββατο 8 Μάη στις 7.00 μμ τα παιδιά τραγουδούν για την ειρήνη.

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Μαθητών Νομαρχίας Αθηνών, στην αίθουσα εκδηλώσεων 5ου και 20ού Δημοτικών Σχολείων (Αγαμέμνονος 1, Ανω Ηλιούπολη).

- Τη Δευτέρα 10 Μάη στις 8.00 μμ θεατρική παράσταση "η Εβραία" του Μπ. Μπρεχτ από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ).

- Την Τετάρτη 12 Μάη στις 7.00 μμ εκδήλωση αφιερωμένη στο Δεκαήμερο Ειρήνης στην αίθουσα εκδηλώσεων των 13ου και 22ου Δημ. Σχολείων Κ. Ηλιούπολης (Ηρώς Κωνσταντοπούλου πίσω από το κλειστό Δημ. Γυμναστήριο Ηλιούπολης).

Στις εκδηλώσεις του Δεκαήμερου συμμετέχουν ο δήμος, πολλοί μαζικοί φορείς και σχολεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ