Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την απέλυσαν για την "ενοχλητική" φωνή της

Με προφορική εντολή της διεύθυνσης, που της ανακοίνωσε ο διευθυντής προγράμματος Α. Αλαφογιώργος την ώρα που πήγαινε να κάνει την εκπομπή της ("Η Πίπα της Ειρήνης"), απέλυσαν, χτες το πρωί, την γνωστή δημοσιογράφο Λιάνα Κανέλλη από τον Ρ/Σ "Πλάνετ". Ασφαλώς, ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, στον οποίο ανήκει ο "Πλάνετ", Μ. Ανδρουλιδάκης δεν μπορούσε να ανεχθεί την αντιπολεμικήμ καταγγελτική των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ (με τη συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης) φωνή της Λ. Κανέλλη. Οπως είναι γνωστό, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με αφορμή τους εγκληματικούς ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, το "συγκρότημα" Ανδρουλιδάκη έχει αναλάβει "εργολαβικά" τη στήριξη της κυβερνητικής και ΝΑΤΟικής προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ ("Εξουσία" και "Πλάνετ") που διαθέτει.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Α. Ανδριανόπουλος, που πρωτοστατεί στην κατασυκοφάντηση των Ελλήνων δημοσιογράφων - ανταποκριτών στη Γιουγκοσλαβία, επειδή δεν προβάλλουν τη ΝΑΤΟική αντισερβική προπαγάνδα, είναι τακτικός αρθρογράφος της "Εξουσίας".

Η Λιάνα Κανέλλη, η οποία ρωτήθηκε σχετικά με την απόλυσή της, μας είπε πως πρόκειται για πολιτική δίωξη, ανεξάρτητα από τα προσχήματα που επικαλούνται οι ιθύνοντες του σταθμού. Δεν μπορούσαν να ανεχθούν μια φωνή που, πέρα από σκοπιμότητες και συμφέροντα, να αποκαλύπτει την αμερικανική βαρβαρότητα. Και μάλιστα αυτό, στην απέναντι στήλη που αναπαράγει ο Α. Ανδριανόπουλος τη γνωστή ΝΑΤΟική προπαγάνδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ