Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η μεγάλη αντιπολεμική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 8.30 μ.μ.

Με τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη, με ομιλήτρια τη ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Χουρμουζιάδης,η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, που όλο το προηγούμενο διάστημα αντιπάλεψε τη μετατροπή της πόλης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και συνεχίζει να δίνει τη μάχη του ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, καλείται να δώσει μαζικό και δυναμικό "παρών" στην αντιπολεμική συγκέντρωση και να καταδικάσει το εγκληματικό πρόσωπο της ΕΕ. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να στείλει άλλο ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και καταδίκης στα κόμματα που στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

"Εμείς προχωράμε στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών με την αίσθηση της δικαίωσης εντονότερη από ποτέ. Δε θέλαμε βέβαια να έχουμε επιβεβαιωθεί με τόσο δραματικό τρόπο", δηλώνει ο γραμματέας της Αχτίδας Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ζήσης Λυμπερίδης,και συμπληρώνει: "Οπως όμως και να δει κανείς την πορεία προς τις κάλπες του Ιούνη, εκείνο που θα πρέπει να δεσπόζει στη στάση του κάθε ψηφοφόρου είναι το δίλημμα "με ποιον θα πάει και ποιον θ' αφήσει".

"Το βέβαιο είναι πως η πατριωτική στάση, ιδιαίτερα σήμερα, απαιτεί το μαύρισμα όλων όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντάσσονται ή δίνουν άλλοθι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με ταυτόχρονη και αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων που αντιτάσσονται σ' αυτά. Σήμερα ψήφο πατριωτική αποτελεί η υπερψήφιση του ΚΚΕ. Του μόνου κόμματος που με συνέπεια και χωρίς ταλαντώσεις ορθώνει το ανάστημά του στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών".

Μιλώντας για τα μηνύματα που εισπράττουν οι κομμουνιστές μέσα από τις μαζικές εξορμήσεις και τις συζητήσεις με το λαό της πόλης, ο Ζ. Λυμπερίδης σημειώνει πως είναι αισιόδοξα: "Είναι ενθαρρυντικά. Δεν είναι μόνο ότι επαληθεύονται οι θέσεις και προβλέψεις του Κόμματος. Μέσα από τη δουλιά των οργανώσεων για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης πολύ περισσότερος κόσμος έρχεται κοντά μας, επιβραβεύει τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Κόμματος. Είναι χαρακτηριστική η φράση "αυτή τη φορά θα σας ψηφίσω" που ακούμε από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων".

Στη συγκέντρωση ο αγωνιζόμενος λαός και οι κομματικές και κνίτικες δυνάμεις θα κατευθυνθούν με προσυγκεντρώσεις και πορείες που θα ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα από: την πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη), το άγαλμα Βενιζέλου, την πλατεία Σιντριβανιού, την πλατεία ΧΑΝΘ και Καμάρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπολεμικό ανάστημα ορθώνει όλη η Ελλάδα (2003-04-11 00:00:00.0)
Να μη λείψει κανείς αύριο το απόγευμα από το Σύνταγμα (2003-04-02 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στους Ευρωαμερικανούς εισβολείς (2000-03-18 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης (1999-05-08 00:00:00.0)
Ο λαός σε θέση μάχης (1999-03-16 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός συναγερμός (1999-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ