Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης

Με τη δύναμη της νιότης και την πίστη στον δικαιότερο κόσμο που οραματίζονται, χιλιάδες κομμουνιστές, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό, συναγωνιστή στην καθημερινή μάχη ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, πλημμύρισαν χθες βράδυ την Πλατεία Αριστοτέλους και έστειλαν σαφές το μήνυμα ενίσχυσης της πολιτικής του ΚΚΕ: "Μαζί στην αντεπίθεση από δω κι εμπρός, στα χέρια του τη λύση κρατάει ο λαός".

Η προεκλογική περίοδος για το ΚΚΕ άνοιξε και επίσημα, από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη της αντίστασης και της ανυποταγής. Την πόλη που μήνες τώρα δίνει καθημερινά τη μάχη για την απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο πόλεμο των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Που ο λαός της καθημερινά στήνει εμπόδια στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Εκεί από το βήμα της μεγάλης αντιπολεμικής συγκέντρωσης, η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έδωσε το σήμα: "Τώρα είναι η ευκαιρία να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα κατά των επιλογών της ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής αντίθεσης προς το ΝΑΤΟ και το νέο δόγμα του".Και σημείωσε: "Η πιο καθαρή και τολμηρή καταδίκη αυτής της πολιτικής, το πιο καθαρό και τολμηρό μήνυμα αντίστασης μπορεί να δοθεί με την ψήφο στο ΚΚΕ".

Και οι χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν με μια φωνή: "ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ". Βροντοφώναξαν συνειδητά, γνωρίζοντας πως η ψήφος στο ΚΚΕ δεν επιδέχεται ερμηνείες. Σημαίνει ψήφο κατά του πολέμου, κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, κατά της υποταγής στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ανακοινώθηκαν τα ονόματα τριών από τους πολλούς ανθρώπους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο συσπείρωσης και μάχης που προβάλλει το ΚΚΕ. Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, η Ελένη Γερασιμίδου και η Λιάνα Κανέλλη,που τάχθηκαν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο και στην ΕΕ. Που τάχθηκαν με όλο το λαό που διαδηλώνει να φύγουν οι ξένοι από τον τόπο του.

Τα λόγια των ποιητών που διαβάστηκαν από τους ηθοποιούς Θ. Παπαδημητρίου και Ρ. Παντελίδου, χαρακτηριστικά: "Τι θέλουν στον τόπο μας οι ξένοι, γιατί να αλλάζουν τα δίκια μας;". "Αλλον εχθρό δεν έχουμε παρά μόνο εκείνους που δε σέβονται τον άνθρωπο".

Κι η καταγγελία ακούστηκε πιο δυνατά από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους: "εμπρός λαέ με το ΚΚΕ, ρήξη με τα κόμματα του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το αποτέλεσμα των εκλογών (2018-05-05 00:00:00.0)
Κόκκινα πανηγύρια (2004-06-14 00:00:00.0)
Με την ψήφο μας σημαδεύουμε τους εγκληματίες (1999-06-03 00:00:00.0)
Στα κόκκινα ντύθηκε το ανυπόταχτο Πέραμα (1999-05-28 00:00:00.0)
"...Στα χέρια του τη λύση κρατάει ο λαός" (1999-05-07 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία (1996-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ