Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδηλώσεις παντού

Και φέτος οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, που συμμετέχουν στο 21ο Δεκαήμερο της ΕΕΔΥΕ, πλουτίζουν το αγωνιστικό πρόγραμμα των μεγάλων αντιιμπεριαλιστικών και αντιπολεμικών εκδηλώσεων του λαού μας. Συγκεκριμένα:

Σήμερα

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Μάκρης - Ραφήνας και Περιχώρων και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση σήμερα στις 8.30 στην πλατεία Ραφήνας. Προσυγκέντρωση και λαμπαδηφορία θα γίνει στις 7.30 μμ μπροστά από το Γενικό Λύκειο Ραφήνας.

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης,σήμερα, στις 7 μμ, γίνεται συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Μαθητών Νομαρχίας Αθηνών στην αίθουσα εκδηλώσεων 5ου και 20ού Δημοτικών Σχολείων (Αγαμέμνονος 1, Ανω Ηλιούπολη).

Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση για την αντιπολεμική τέχνη, μουσική, ποίηση, στο χώρο του Φρουρίου της πόλης, στις 7 μμ. Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει συναυλία και εκδήλωση στην πλατεία Παυσιλύπου με τοπικά σχήματα με παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου και των Ωδείων της πόλης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου διοργανώνει στις 6.30 μμ, με τη συμμετοχή του Δήμου Μυτιλήνης, πορεία ειρήνης, από την Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη.

Αύριο

Μεγάλη πορεία ειρήνης από τον Τύρναβο στη Λάρισα διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 πμ, μετά από συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου και η πρώτη στάση θα γίνει στο στρατόπεδο "Σχοινά", όπου θα γίνει συμβολική κατάληψη του στρατηγείου του ΝΑΤΟ όπου εδρεύει εκεί.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας συνδιοργανώνει με την ΠΕΑΕΑ εκδήλωση τιμής και μνήμης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στις 10 πμ στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Αίαντος 2, στην πλατεία Καπνεργάτη).

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου διοργανώνει πορεία ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μμ από την Ανακασιά του Δήμου Ιωλκού και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου, όπου θα γίνουν ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος "Τρίκκη" Τρικάλων διοργανώνει λαϊκή ποδηλατοδρομία ειρήνης, στις 12 το μεσημέρι, με εκκίνηση από την πλατεία Χατζηπέτρου και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, στις 6.30 μμ θα γίνει πορεία ειρήνης, με εκκίνηση από την Κοινότητα Μεγαλοχωρίου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει πορεία ειρήνης από το Δέλτα προς την Καρδίτσα με τερματισμό στην πλατεία Παυσιλύπου.

Στη Λιβαδειά

Η Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ οργανώνουν αύριο στις 7.30 το βράδυ πορεία από τον Συνοικισμό της πόλης και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία.

Στο Κερατσίνι

Τη Δευτέρα, 10 Μάη, στις 7.30 μμ, στην πλατεία Κύπρου, πραγματοποιείται εκδήλωση για την επέτειο της 9 Μάη - Ημέρας της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με τη συμμετοχή του δήμου, του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, των Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων.

Το Σάββατο 15 Μάη, στις 5.00 μμ, στο γήπεδο του Σχιστού, θα πραγματοποιηθεί φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου για να σταματήσει ο πόλεμος και να νικήσει ο γιουγκοσλαβικός λαός.

Την Κυριακή 16 Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης Κερατσινίου, Περάματος και Νίκαιας διοργανώνουν ποδηλατοδρομία ενάντια στον πόλεμο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 πμ από την προβλήτα του Περάματος.

Την Κυριακή 23 Μάη στις 7.30 μμ, στην πλατεία Λαού θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "ΜΜΕ και "νέα παγκόσμια τάξη"".

Στην Ηλιούπολη

Τη Δευτέρα 10 Μάη στις 8.00 μμ, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ) διοργανώνεται η θεατρική παράσταση "Η Εβραία" του Μπ. Μπρεχτ από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου.

Την Τετάρτη 12 Μάη στις 7 μμ η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Δεκαήμερο Ειρήνης, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 13ου και 22ου Δημ. Σχολείων Κ. Ηλιούπολης (Ηρώς Κωνσταντοπούλου πίσω από το κλειστό Δημ. Γυμναστήριο Ηλιούπολης).

Στη Δάφνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης σε συνεργασία με το Δήμο διοργανώνουν πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις.

Την Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12 Μάη διοργανώνεται διαγωνισμός ζωγραφικής και έκθεσης για την "Ειρήνη" από τα σχολεία της πόλης.

Την Πέμπτη 13 Μάη η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει μουσική εκδήλωση συμπαράστασης στον κουρδικό και το σερβικό λαό. Επίσης, οργανώνει δανειστική έκθεση "αντιπολεμικού βιβλίου" από τη βιβλιοθήκη του Δήμου.

Την Παρασκευή 14 Μάη πραγματοποιείται πολύμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Θα ακουστούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης μηνύματα ειρήνης από παιδιά προσφύγων - κατοίκων Δάφνης.

Το Σάββατο 15 Μάη στις 10.00 πμ οι Πρόσκοποι διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Τα παιδιά μιλούν με το μολύβι για την ειρήνη". Στις 8.00 μμ θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Σύλλογο Κρητών "Το Αρκάδι", με παραδοσιακούς χορούς και ο Μορφωτικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος "Παρθενών" θα παρουσιάσει επίσης πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Στην Ικαρία

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Κηρύκου πραγματοποιεί πορεία ειρήνης την Κυριακή 16 Μάη, από το Τσουρέδο ως τον Αγ. Κήρυκο.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει την Κυριακή 16 Μάη, στις 11 πμ, αγώνα δρόμου τη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Καρδίτσα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας από τις 30 Απρίλη μέχρι και σήμερα πραγματοποιεί διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής για παιδιά από 12 έως 18 χρόνων. Τα καλύτερα έργα θα αξιολογηθούν και θα βραβευτούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ