Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιο είναι το 5%;

Του Τίτου ΒΑΝΔΗ

Παρακολουθώ τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες να καταλάβω ποιο είναι αυτό το 5% που δεν παραδέχεται ότι οι Αμερικανοί με όπλο το παράνομο ΝΑΤΟ και τη συνενοχή των πουλημένων στο κεφάλαιο κυβερνήτες της ΕΕ δολοφονούν το μαρτυρικό λαό της Σερβίας. Που δεν παραδέχεται ότι ο Κλίντον είναι χειρότερος από τον Χίτλερ. Τότε ο Χίτλερ με τα κτήνη του πολεμήσαν. Οι κυβερνήσεις που διόρισε ο Χίτλερ ήταν διαλεγμένες από τα φασιστοειδή των κυριευμένων λαών. Ο Κλίντον, χωρίς πόλεμο, βρήκε εθελοντές συνεργάτες πρόθυμους να θυσιάσουν τους λαούς για να κερδοσκοπήσουν οι κεφαλαιοκράτες.

Π}οιο είναι αυτό το 5% που δεν καταλαβαίνει τι θα πει ανθρωπισμός; Που δεν καταλαβαίνει ότι το να βομβαρδίζεις νοσοκομεία, να δολοφονείς αμάχους, να διαμελίζεις μωρά, να κόβεις το ρεύμα στα νοσοκομεία, να βομβαρδίζεις καλύβες, να ισοπεδώνεις χωριά, πόλεις, συνοικίες και να δηλώνεις ότι αυτή η καταστροφή θα ενταθεί, για να συνετιστεί ο Μιλόσεβιτς που αδικεί τους Κοσσοβάρους δεν έχει καμιά σχέση με ανθρωπισμό; Είναι μια αναίσχυντη δικαιολογία δολοφόνων που θέλουν να υποτάξουν την ανθρωπότητα και να απονέμουν τη δική του δικαιοσύνη. Τη δικαιοσύνη των δολοφόνων. Αλήθεια είδατε Κοσσοβάρους πρόσφυγες πριν τους αναγκάσουν οι μπόμπες του ΝΑΤΟ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους; Αυτό το 5% τι σκέφτεται όταν βλέπει στην τηλεόραση τον Κλίντον να παίρνει ύφος Μπέμπη και να ορκίζεται ότι δεν είχε σχέσεις με τη Μόνικα; Κι όταν αποδείχτηκε ότι έλεγε ψέματα να λέει με το ίδιο αθώο και έκπληκτο ύφος: "Αυτό δεν ήταν σεξουαλική σχέση, καλέ. Αυτό ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά".

Τι σκέφτεται αυτό το 5% όταν τα βλέπει αυτά; Σκέφτεται ότι ο Κλίντον είναι δειλός, ψεύτης και παλιάνθρωπος ή πόσο στοιχίζει το καθάρισμα μιας φούστας λεκιασμένης από "ανάρμοστη συμπεριφορά"; Τι σκέφτονται όταν αυτός ο δολοφόνος ισχυρίζεται ότι η ανθρωπιστική του πολιτική! θα δώσει στα παιδιά τέτοια ανατροφή που δε θα υπάρχουν πια καυγάδες στα σχολειά ανάμεσά τους. Θα λύνουν τις διαφορές τους ειρηνικά. Μα τίποτα δεν ξυπνάει αυτό το 5%. Κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα στο κανάλι Alter 5 ο Γ. Τράγκας ξεκινά το πρόγραμμά του με μια καθαρή κι αντρίκια τοποθέτηση και μπράβο του. Ας την ακούνε. Και οι καλεσμένοι του είναι απ' όλα τα κόμματα και πάλι μπράβο του. Ο Αλέξανδρος Λκουρέζος καταθέτει μήνυση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των ΝΑΤΟικών εγκληματιών πολέμου. Μήπως δεν ξέρει νομικά; Μήπως δεν ξέρει αν μια κατηγορία ευσταθεί; Τίποτα δεν αγαναχτεί αυτό το 5%. Δεν αγανακτούν που υπάρχουν δολοφόνοι που αποφάσισαν τη γενοκτονία ενός έθνους πατώντας κουμπιά; Σα να 'τανε δακτυλογράφοι. Γίνανε Μόνικες για να ευχαριστήσουν τον αφέντη. Οι άνανδροι.

Ακούσατε να παραιτηθεί κανείς και να πει: "Εγώ σπούδασα να πολεμώ. Οχι να δολοφονώ". Αυτό το 5% μπορεί να 'ναι σιχαμένο και βρώμικο, αλλά είναι δυνατό, γιατί είναι αυτοί που έχουν το χρήμα κι επομένως τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις. Παλεύουν συστηματικά και λυσσασμένα ενάντια σε κάθε προοδευτική κίνηση. Δεν έχουνε ντροπή. Να πούμε, για παράδειγμα, για το θέμα των "κακών" δημοσιογράφων που βρίσκονται στο πλευρό των Σέρβων που δολοφονούνται. Αυτό το 5% αντί να λέει "στο πλευρό των Σέρβων" λέει "στο πλευρό του Μιλόσεβιτς". Φυσικά οι φωτογραφίες, τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως και η αγανάχτηση των λαών που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα τούς κάνει να λουφάζουν σιγά - σιγά.

Οι "κακοί" δημοσιογράφοι, λοιπόν, γι' αυτούς, είναι οι Ηρωες που βρίσκονται στη φωτιά του πολέμου και παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα για να φέρουν τα νέα σε μας. Στην ανθρωπότητα. Και ποιοι είναι οι "καλοί" δημοσιογράφοι: Είναι αυτοί που δεν είναι καν δημοσιογράφοι. Είναι χρονογράφοι που βάζουν στα γραπτά τους τη δόση του δηλητηρίου που τους διατάζουν τ' αφεντικά τους, είναι αυτοί που έχουν δικά τους προγράμματα. Είναι εκφωνητές με καλούς μισθούς που όταν περιγράφουν μια διαδήλωση μιλάνε για το θράσος των διαδηλωτών που αντιστέκονται στα ΜΑΤ. Αυτοί οι εκφωνητές και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, δε θα πούνε λέξη για τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που θα γίνει αύριο, στις 9 του Μάη. Τη δολοφονία των Σέρβων τη λένε "κρίση" της Γιουγκοσλαβίας: Είναι αυτοί που βαφτίζουν αχάριστη την Ντιλάν. Ο κόσμος τους ξέρει. Και επειδή πουλάνε παραμύθια να 'ναι σίγουροι πως γρήγορα θα 'ρθει η Μάγισσα του παραμυθιού, θα τους ακουμπήσει με το ραβδί της και θα μετατραπούν σε πτυελοδοχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ