Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Αγωνιστική απάντηση στους Ευρωαμερικανούς εισβολείς

Συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού στη Θεσσαλονίκη και αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Λιτοχώρου

Αποφασιστική απάντηση στα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για νέο πλήγμα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας θα δώσει ο λαός της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας με τη μαζική συμμετοχή του στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν σήμερα Σάββατο στις 7μμ στην κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Λιτοχώρου.

Αγωνιστική απάντηση απέναντι στους Ευρωαμερικανούς ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους, που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός της διέλευσης από το ελληνικό έδαφος επιπλέον 2.000 στρατιωτών, οι οποίοι θα προστεθούν στις δυνάμεις που ήδη εδρεύουν στο Κόσσοβο. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η δήλωση χτες του υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος επιχείρησε να παρουσιάσει ως αδικαιολόγητες τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως η διέλευση των 2.000 στρατιωτών από τη Βόρεια Ελλάδα εντάσσεται σε μια προγραμματισμένη άσκηση.

Ο λαός της περιοχής όμως και οι φορείς που αντιστέκονται στην εμπλοκή της χώρας μας στα βρώμικα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών θα δώσουν δυναμική απάντηση σε όσους επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, προκειμένου να συνεχίζουν ανενόχλητοι το δολοφονικό τους έργο στα Βαλκάνια.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, την Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία, το Δήμο Αγίου Παύλου και πολλούς ακόμη φορείς της πόλης καλούν τους δημοκράτες, τους πατριώτες, όλους όσοι αρνούνται να σιωπήσουν μπροστά στο νέο έγκλημα και να συναινέσουν στο νέο ματοκύλισμα εναντίον των γειτονικών λαών να δώσουν μαχητικό «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα έξω από την Κεντρική Πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Το χώρο που τελεί μόνιμα πλέον τον τελευταίο χρόνο υπό ΝΑΤΟική κατοχή και απ' όπου σχεδιάζεται να περάσει μέρος της επιπλέον ΝΑΤΟικής δύναμης με προορισμό το Κόσσοβο για την άσκηση «Δυναμική Απάντηση 2000». Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος.

ΛΙΤΟΧΩΡΟ ένα χρόνο μετά

Την ίδια ώρα αγωνιστική απάντηση ετοιμάζεται να δώσει και ο λαός της Πιερίας, που πριν ένα χρόνο έζησε την προκλητική στρατιωτική απόβαση στις ακτές του Λιτοχώρου και την ωμή αστυνομική επέμβαση για την προστασία των Αμερικανών δολοφόνων από το λαό που αντιστάθηκε στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο θανάτου.

Με αίτημα να ανακηρυχτεί το Λιτόχωρο και η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου σε ζώνη ειρήνης, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και να μη δοθεί καμία νέα διευκόλυνση στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας σε συνεργασία με μαζικούς συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Λιτοχώρου. Καλεί σε διαδήλωση την ώρα που αναμένεται να βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα απόβαση των 1.200 Αμερικανών πεζοναυτών. Στις 10 π.μ. από την πύλη 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει κονβόι αυτοκινήτων με προορισμό το Λιτόχωρο.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να δώσει μαζικά το «παρών» στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση. «Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά ετοιμάζεται να δώσει ό,τι της ζητήσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές. Αλλωστε αυτό είχε πράξει και τις 78 μέρες του βρώμικου πολέμου των ΝΑΤΟ και ΕΕ πέρσι το Μάρτιο, όταν παρέδωσε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρόμους. Οταν ακόμη και σήμερα διατηρεί 1.200 στρατευμένους στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, στην εμπόλεμη ουσιαστικά ζώνη, όταν με δηλώσεις στελεχών της κάνει λόγο για ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου και Κοσσόβου κ.ά.

Είναι ανάγκη σήμερα για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός να βρεθεί στο πόδι, αναπτύσσοντας πολύμορφη δράση ενάντια στη χρησιμοποίηση της χώρας μας σαν ορμητήριου του ΝΑΤΟ στα δολοφονικά του σχέδια στην περιοχή».

  • Σε μαζική συμμετοχή στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα και αύριο σε Θεσσαλονίκη και Λιτόχωρο, καλούν τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης τα Διοικητικά Συμβούλια των Α` και Δ` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν την αντίθεσή τους στις νέες κινήσεις που γίνονται από το ΝΑΤΟ για αναζωπύρωση του πολέμου στην περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ