Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό

Το δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό «Αγιος Στυλιανός», επισκέφτηκαν χτες οι υποψήφιες βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σάσα Καστούρα, Σοφία Καλαντίδου και Ηλέκτρα Ρα?ζη.

Οι τρεις υποψήφιες συνάντησαν εγκάρδια υποδοχή και βρήκαν φιλόξενο βήμα, για να εξηγήσουν στο προσωπικό του ιδρύματος τις θέσεις του ΚΚΕ. «Ενισχύστε το ΚΚΕ, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες», είπε η Σάσα Καστούρα, προσθέτοντας ότι τα σχέδια για το συνταξιοδοτικό και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων θα πλήξουν όσο ποτέ τις λαϊκές τάξεις.

Η Ηλέκτρα Ρα?ζη κάλεσε τις εργαζόμενες γυναίκες να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η εκπροσώπηση της γυναίκας στη Βουλή, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλους φορείς είναι ελάχιστη κι αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει. «Δε ζητάμε φυσικά οι γυναίκες να επιλέγουν γυναίκες υποψηφίους επειδή απλά ανήκουν στο ίδιο φύλο. Πρέπει να επιλέγεται η γυναίκα υποψήφια που θα παλέψει για τα δικαιώματα της εργαζόμενης και τα γενικότερα λαϊκά συμφέροντα», διευκρίνισε.

Η Σοφία Καλαντίδου ζήτησε από τους εργαζόμενους όχι μόνο να ψηφίσουν το ΚΚΕ αλλά και να οργανώσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να αμυνθούν στην απροκάλυπτη επίθεση του κεφαλαίου. Κάλεσε, ακόμη, τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στο αιματοκύλισμα των Βαλκανίων, που ετοιμάζουν και πάλι οι αμερικανο-ΝΑΤΟικοί, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο Λιτόχωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ