Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ... θαύμα της Κανά στην απασχόληση!

ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ χιλιάδες νέες «ευκαιρίες» απασχόλησης είχε υποσχεθεί πριν κάτι μέρες ο πρωθυπουργός. Ε, από τότε κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση, οι θέσεις αυγαταίνουν σαν να έγινε το ...θαύμα της Κανά. Χτες, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του ΣΕΒ, ακούσαμε τον Κ. Σημίτη να μιλά για 350.000 θέσεις εργασίας... Προχτές το βράδυ σε εκπομπή του «Α5» ο Π. Οικονόμου έκανε λόγο για «πολιτική πλήρους απασχόλησης από τον Ιούνη». Γιατί από τον Ιούνη; Μα γιατί τότε «τελειώνει, ευτυχώς, επιτυχώς η ιστορία της ονομαστικής σύγκλισης και το παιχνίδι αλλάζει, οι ευθύνες γυρνάνε όλες σε μας. Η ΕΕ είναι μια ένωση αλά καρτ, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει»! Ναι έστι, όπως τα διαβάζετε, τα είπε ο κ. Οικονόμου και δεν πάει να τα πει αυτά στον πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις προχτές δήλωσε ότι ακόμα και μια πενιχρή αύξηση στις συντάξεις είναι πράξη «παράνομη», γιατί υπονομεύει τους δείκτες σύγκλισης και την πορεία της χώρας στην ΟΝΕ..! Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Οικονόμου κάλεσε τους σημερινούς νέους να το πάρουν απόφαση ότι θα υποχρεωθούν να αλλάξουν απασχόληση πολλές φορές στη ζωή τους...

* * *

Ε, μετά από την «πλήρη απασχόληση» που υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, να μη βάλει κάτι παραπάνω ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Δ. Κωστόπουλος; «Εμείς είπε θα δημιουργήσουμε τόσες θέσεις εργασίας, όσες και οι άνεργοι»! Δηλαδή, μιλάμε για 600.000 νέες θέσεις εργασίας και όχι παίξε γέλασε...

Εξ ου και το σχόλιο του υποψηφίου του ΚΚΕ, Γ. Μανουσογιαννάκη: «Οπως πάτε, θα κάνετε τις θέσεις απασχόλησης σαν τους δείκτες του χρηματιστηρίου...».

* * *

ΠΩΣ το είπε, το άλλο το ωραίο ο κ. Οικονόμου; «Δεν καταλαβαίνω πώς η μετοχοποίηση σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση»! Και το άλλο; «Δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν αλλαγές σε βάρος των ασφαλισμένων, γιατί σ' αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος θα πάει να δηλωθεί αλλού και θα χάσουμε και τους λίγους ασφαλισμένους που έχουμε»! Δηλαδή, σαν πού θα πάει να δηλωθεί ο ασφαλισμένος κ. Οικονόμου;

* * *

ΚΑΤΑ τα άλλα, το χρηματιστήριο έχει την τιμητική του σε όλα τα «πάνελ». Και τελικά έχουν μεγάλη πλάκα οι... μονομάχοι. Εκεί που συμφωνούν να κάνουν «εκεχειρία σιωπής», αρπάζονται επιτόπου για το ποιος έκανε τις περισσότερες παρεμβάσεις, πότε, διά ποίου κλπ. κλπ.

* * *

H φράση ανήκει στον Κώστα Σκανδαλίδη, και ειπώθηκε χτες στην εκπομπή «Αντίστροφη Μέτρηση» του Alpha: «Είχαμε μια πορεία δύσκολη που είχε θύματα. Τώρα έχουμε αναπτυξιακό πλεόνασμα που μπορεί να μοιραστεί δικαιότερα»! Κάντε τον παραλληλισμό σας με τις περίφημες «ακόμα καλύτερες μέρες» του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και καταλάβατε..!

Στην ίδια συζήτηση, πάντως, ήταν και ο Μιχάλης Λιάπης, που παρατηρήσαμε ότι για δεύτερη συνεχή ημέρα πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές εμφανίσεις εκπροσωπώντας τη ΝΔ. Μήπως τον προωθούν κάποιοι κ.Σπηλιωτόπουλε; Είπε μάλιστα και τον πόνο του: «Το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται από τα μεγάλα συμφέροντα κι από ένα κομματικό κράτος». Τι να κάνουμε, ζηλεύουν τα καημένα τα παιδιά της Νέας Δημοκρατίας.

* * *

ΟΣΟ για την κόντρα των δύο, σχετικά με την «πατρότητα» των απόψεων που εκφράζει και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση ήταν πραγματικά εκπληκτική: «Η ΝΔ αντιγράφει κομμάτια του προγράμματός μας», δήλωνε ο Σκανδαλίδης. «Εσείς έχετε σηκώσει φιλελεύθερη σημαία», ανταπαντούσε ο Λιάπης.

Μην τσακώνεστε, κύριοι. Υπάρχει αρκετός νεοφιλελευθερισμός για όλους!

Το ότι το πάνελ συμπλήρωνε μόνο ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, Γιάννης Δημαράς, και κανείς άλλος, είναι φυσικό να προκαλεί εντύπωση. Είναι φανερό ότι αυτή αντίληψη της φίμωσης έχει επικρατήσει πλέον παντού.

* * *

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ «αντικειμενικότητας», ως συνήθως, το χτεσινό απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ! Στην προεκλογική παρουσίαση των κομμάτων οι προεκλογικές δραστηριότητες του Κώστα Σημίτη κάλυψαν τρία ξεχωριστά θέματα. Ενα θέμα υπήρξε με τον πρόεδρο της ΝΔ και ένα 3λεπτό θέμα με τις δραστηριότητες των υπόλοιπων κομμάτων..!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήρης σύμπνοια με τις θέσεις του ΣΕΒ (2008-01-22 00:00:00.0)
Χαράτσι στα ταμεία με «φαρμακερή συμμετοχή» (2005-10-07 00:00:00.0)
Ξαναμασημένες εξαγγελίες (2004-04-22 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία (2002-12-31 00:00:00.0)
Δόλωμα με έγκριση προκήρυξης 550 θέσεων (2002-11-20 00:00:00.0)
Στη συνταξιοδότηση! (2000-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ