Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ
Χαράτσι στα ταμεία με «φαρμακερή συμμετοχή»

Σε ένα ακόμα χαράτσι για τα ασφαλιστικά ταμεία με «φαρμακερή συμμετοχή» των ασφαλισμένων, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η αναγκαιότητα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ώστε να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα της μηνιγγίτιδας, που αυτή την περίοδο εμφανίζονται αυξημένα, χωρίς να προκαλούν - όπως λένε οι ειδικοί - ιδιαίτερη ανησυχία.

Η προοπτική της μετάθεσης του οικονομικού βάρους για τα εμβόλια - αντί να χορηγούνται δωρεάν απ' το κράτος - διαφάνηκε από χτεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης. Ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, στο ραδιοσταθμό του «Αντέννα», είπε ότι το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα θα περιληφθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και θα καλυφθεί απ' τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία μαζί με το υπουργείο Απασχόλησης θα κρίνουν το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων. Επίσης ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Αλφα», είπε: «Το εμβόλιο για το μηνιγγιτιδόκοκκο είναι υποχρεωτικό και θα το χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Η διευθύντρια των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ειρήνη Αντωνοπούλου, μιλώντας σε ραδιοσταθμό είπε: «Το ΙΚΑ ακόμη και τώρα αν υπάρχουν περιστατικά για τα οποία συνταγογραφούν οι γιατροί, δίνει το εμβόλιο ως έκτακτη περίθαλψη... Αν έρθει εντολή απ' το υπουργείο για το βασικό εμβολιασμό, το ΙΚΑ θα το κάνει... Αλλωστε το ΙΚΑ είναι ο μόνος ασφαλιστικός φορέας που χορηγεί όλα τα βασικά εμβόλια».

Εγκαιρη έναρξη θεραπείας

Δεν υπάρχει καμιά αιτία για ανησυχία λόγω της μηνιγγίτιδας, υπογράμμισε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής Σωτήρης Ράπτης.

Ομως, πρόσθεσε, χρειάζεται έγκαιρη έναρξη θεραπείας σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα μηνιγγίτιδας. «Ακόμα, τόνισε, και σε υποψία κρούσματος μηνιγγίτιδας, είναι καλύτερα να αρχίσει η θεραπεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ