Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανεβάζουν στροφές οι ταξικές δυνάμεις

Εντείνεται μέρα με τη μέρα η μάχη της προπαγάνδας, με δουλιά εργάτη τον εργάτη

Τα σφυριά των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα βαράνε για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Ο στόχος να αποτελέσει το Συλλαλητήριο μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και συνάμα προβολής και διεκδίκησης αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, έχει κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Στην Αθήνα, οι εξορμήσεις και περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται σήμερα στην ΕΥΔΑΠ Γαλατσίου, στην Εθνική Τράπεζα της οδού Σταδίου και στις αποθήκες του ΟΤΕ στο Ρουφ.

Στο Θριάσιο και το Λαύριο, το μήνυμα του πανεργατικού ξεσηκωμού έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται στους χώρους δουλιάς, ενώ τα σωματεία της περιοχής αποφασίζουν τη συμμετοχή τους. Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας και του συντονισμού όλων των δυνάμεων εντάσσονται και οι πλατιές συσκέψεις που αποφάσισαν οι δύο τοπικές Γραμματείες.

Ηδη, στο Λαύριο έγινε προχθές το βράδυ σύσκεψη με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνδικαλιστών και σωματείων από πολλούς χώρους, όπως η ΠΥΡΚΑΛ, ηλεκτρολόγοι, οικοδόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και μετανάστες, νέοι και άνεργοι. Κοινή εκτίμηση και απόφαση όλων ήταν ότι πρέπει να βάλουν τις μηχανές «στο φουλ» το επόμενο διάστημα, να μπει το θέμα σε όλα τα σωματεία και να παρθούν αποφάσεις. Ταυτόχρονα στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης ανά κλάδο για την προπαγάνδιση της κινητοποίησης.

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της προετοιμασίας προχωράει σε ανάλογη πλατιά σύσκεψη και η τοπική Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Σταθερή «ρότα» για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχει βάλει και η ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις και συσκέψεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ηδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής το σωματείο «SKB Βιομηχανικά Ορυκτά» (πρώην «ΑΜΕ Βωξίτες Παρνασσού»), το Σωματείο «ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο», το σωματείο των χειριστών του Νομού Φωκίδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι Μηχανοτεχνίτες και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 10/10, η Γραμματεία Φωκίδας του ΠΑΜΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, νέους και γυναίκες, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ