Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόληψη με κουπόνια και κάρτες!

Χυδαιοποίηση της ευαισθητοποίησης απέναντι σε κατηγορίες πληθυσμού με σοβαρές παθήσεις

Σε σαφάρι πελατών καταλήγει η δήθεν «απλοχεριά» των διάφορων χορηγών, που παρουσιάζονται ως ενισχυτές των προσπαθειών εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες έρχονται να δραστηριοποιηθούν εκεί που το Δημόσιο δεν αναπτύσσει τις απαραίτητες δομές.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκε από την δήμαρχο Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Η μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους». Σε αυτό, εκτός από το Δήμο Αθηναίων, συμμετέχουν επίσης και οι εταιρίες ΕΥΡΗΚΑ, EUROBANK και ΔΕΛΤΑ. Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «οι Αγιοι Ανάργυροι» και την υλοποίηση ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου οι «Αγιοι Ανάργυροι».

Η EUROBANK, χρησιμοποιώντας αυτήν την εκστρατεία - και στο πλαίσιο προβολής της εταιρίας - δημιούργησε μια ...ειδική πιστωτική κάρτα την οποία μπορούν να προμηθευτούν οι πελάτες της. Ενα ποσοστό επί του τζίρου του πελάτη, που θα χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα, θα πηγαίνει στο «Σπίτι του Στόχου» - όπου γυναίκες θα μπορούν να κάνουν μαστογραφία. Το υπόλοιπο ποσοστό, φυσικά, θα πηγαίνει στα ταμεία της τράπεζας!

Αντίστοιχα, η ΔΕΛΤΑ θα προσφέρει ...εκπτωτικά κουπόνια, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται όλοι οι καταναλωτές, με τα οποία θα αγοράζουν γάλα και χυμό (σ.σ.: εννοείται της εταιρίας) σε χαμηλότερη τιμή, ενώ μέρος των εσόδων θα πηγαίνουν στο πρόγραμμα!

Αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, πως το ζήτημα της πρόληψης, αντί να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κράτους, στο πλαίσιο ενός ενιαίου δημόσιου συστήματος υγείας με δωρεάν υπηρεσίες στους χώρους ζωής και εργασίας των κατοίκων, εκχωρείται, ιδιωτικοποιείται και εν τέλει εμπορευματοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ