Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναμενόμενη η διγλωσσία από τον Ελληνα ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση της ΝΕ Ροδόπης  του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου περί μη αλλαγής των συνόρων και περί μειονοτικών δικαιωμάτων

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για τη μη αλλαγή των συνόρων και για τα δικαιώματα της μειονότητας, σημειώνει τα παρακάτω:

«Ηταν αναμενόμενη η διγλωσσία και η υποκριτική συμπεριφορά του υπουργού Εξωτερικών, γιατί παρόμοιες τοποθετήσεις διαβάσαμε και πριν μέρες αλλά και γιατί το στοιχείο της διγλωσσίας και υποκρισίας, της δημαγωγίας, της αντιστροφής της πραγματικότητας, αποτελεί μόνιμο στοιχείο σχεδόν, στις ομιλίες και δημόσιες τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

1. Μίλησε ο κ. υπουργός για ανάγκη διατήρησης των υπαρχόντων συνόρων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικά, συμμετέχει στην υλοποίηση των σχεδίων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, του Κοσσόβου, δηλ. την αλλαγή των συνόρων στη συγκεκριμένη περιοχή. Οπως και αλλαγή των συνόρων υπήρξε, στην περίπτωση της δημιουργίας ανεξάρτητων κρατών της Βοσνίας, Κροατίας, Σλοβενίας, πάντα με την καθοδήγηση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

2. Μπορεί να έγιναν θετικές αλλαγές στη στάση της πολιτείας απέναντι στη μειονότητα, κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, όμως παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα, όπως η εκλογή διαχειριστικής επιτροπής στα Βακούφια, η εκλογή Μουφτή, η μειονοτική εκπαίδευση, οι διορισμοί εργαζομένων από τη μειονότητα στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά εκτός από ανέξοδες υποσχέσεις, δεν έκαναν κάτι άλλο ουσιαστικό.

3. Οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος, στο βαθμό που απορρίπτουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στο βαθμό που διώξουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής, μακριά από προστάτες δηλαδή και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Στο βαθμό που αποκτάει η πολιτική τους αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά και αντιστέκονται στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Οσο είναι υποταγμένοι σε αυτήν, δεινά και συμφορές πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι των Βαλκανίων, όπως αυτά που βιώνουν οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

4. Η ενίσχυση του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές, θα δυναμώσει και το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό, αντιπολεμικό μέτωπο στη χώρα και στο νομό μας, θα συμβάλει ουσιαστικά στην κατοχύρωση του σεβασμού των δικαιωμάτων της μειονότητας στη Δυτ. Θράκη και στην ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ