Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ορμητήριο δολοφόνων η πόλη μας

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, με ανακοίνωσή της σχετικά με τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στη Βαλκανική, καταγγέλλει τους ΝΑΤΟικούς στρατοκράτες και καλεί τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και διαρκή κινητοποίηση. Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ηχούν και πάλι τα τύμπανα του πολέμου, στα αιματοκυλισμένα Βαλκάνια. Ο εφιαλτικός θόρυβος απ' τα σύνεργα του ολέθρου κι απ' τις μπότες των μισθοφόρων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, απειλεί να καλύψει την κραυγή αγωνίας του ποιητή: "Οταν ακούω να μιλούν για τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει".

Κάποιοι από τα άδυτα της Γουόλ Στριτ, μέχρι τη Σοφοκλέους κι απ' τα επιτελικά γραφεία της Μπούντεσμπανκ, μέχρι τις πολυτελείς σουίτες των εμπόρων του θανάτου, προϋπολογίζουν την εξαργύρωση του αίματος και των ερειπίων.

Ορμητήριο δολοφόνων η Θεσσαλονίκη, το Λιτόχωρο, ελληνικά εδάφη που έχουν παραχωρηθεί στους εμπρηστές του πολέμου, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στη λεηλασία των γειτονικών χωρών.

Εδώ, στον ίδιο τόπο, όλοι που πέρσι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τους ΝΑΤΟικούς στρατοκράτες, εδώ που γράψαμε μια απ' τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού και διεθνιστικού κινήματος του ελληνικού λαού, εδώ, στον ίδιο τόπο, βρισκόμαστε και πάλι.

  • Για να αντιταχθούμε στα άνομα σχέδιά τους.
  • Για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αντίστασης.
  • Για να αντιταχθούμε σε κυβερνητικές πολιτικές που παίζουν με τη φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων.

Σήμερα και αύριο και μεθαύριο θα είμαστε εδώ. Σε επαγρύπνηση και διαρκή κινητοποίηση. Στις 9 Απριλίου θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους. Καταψηφίζοντας τις πολιτικές αυτών που μιλούν για "ισχυρή Ελλάδα", συμμετέχοντας στην ερήμωση της γειτονιάς της. Αποδοκιμάζοντας όσους διστάζουν να καταγγείλουν ανοιχτά τους εμπρηστές του πολέμου, είτε αυτοί βρίσκονται στην Ουάσιγκτον είτε στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη και την Αθήνα.

Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και με την ψήφο μας. Ψηφίζουμε υπέρ των δυνάμεων της αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική, στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στα οποία συμμετέχουν κι οι αγωνιστικές δυνάμεις της ανανεωτικής κομμουνιστικής Αριστεράς.

Και στις 10 Απριλίου, θα είμαστε και πάλι εδώ, αν χρειαστεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη η απόφαση αποστολής τεθωρακισμένων στην Ουκρανία (2022-06-02 00:00:00.0)
Διεθνές ιδεολογικό σεμινάριο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2017-04-15 00:00:00.0)
ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και κινητοποίηση για τις πυρκαγιές (2007-08-26 00:00:00.0)
«Εγκλημα» η υπεράσπιση της ειρήνης (2000-04-12 00:00:00.0)
Ο,τι καλύτερο για να αναπτερωθεί η ελπίδα (1999-05-25 00:00:00.0)
Σήμερα η περικύκλωση της Νέας Σάντας (1999-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ