Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση αντίστασης και αγώνα στη Ν. Σμύρνη

Σε συγκέντρωση 200 και πάνω προσώπων που οργάνωσε η τοπική επιτροπή της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και η Επιτροπή Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) Νέας Σμύρνης μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Βασίλης Δημόπουλος και Γιώργος Τσαπόγας. Αναλύθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα που σωρεύονται στα πλαίσια της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται και υπαγορεύεται από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και της «νέας τάξης» του ιμπεριαλισμού και της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ.

Υπογραμμίστηκαν ιδιαίτερα οι κίνδυνοι από την εμπλοκή μας σε νέες πολεμικές περιπέτειες, με τις υποκινούμενες προκλήσεις στο Κόσσοβο, η παροχή «διευκολύνσεων» και βέβαια ο περιορισμός των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ότι στην πορεία προς τις εκλογές εκφράζεται ευρύτερη ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ΚΚΕ. Των θέσεων και των προτάσεών του με την υλοποίηση του κοινωνικού λαϊκού μετώπου όχι μόνο ως την κάλπη, αλλά και στη μετα-ΟΝΕ περίοδο που εμφανίζεται ζοφερή.

Τραυματισμένη η αγορά

Σε περιοδεία που πραγματοποίησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Νέας Σμύρνης, στην οδό Ομήρου, ο Γιώργος Τσαπόγας, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεπώς και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διωγμό. Οτι δεν μπορούν να καλύψουν πολλές τα λειτουργικά τους έξοδα και ότι ορισμένες κινδυνεύουν να κλείσουν. Στο ερώτημα «πώς πάνε οι δουλιές;», χαρακτηριστική ήταν η έκφραση απογοήτευσης, γιατί «το κακό χειροτερεύει».

«Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί», ήταν η προτροπή της ομάδας περιοδείας που συναντούσε ευνοϊκά σχόλια για την πολιτική του Κόμματος, που αντίθετα με τις πλασματικές υποσχέσεις των δύο διεκδικητών της εξουσίας, καλεί σε μέτωπο διεκδικητικών αγώνων και αντίστασης σε όσα νέα δεινά απεργάζονται οι δύο εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, κάτω από τη μάσκα νόθων υποσχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ