Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Απλώνεται το «κύμα» συμπαράστασης

Οι λαϊκές αντιδράσεις για την πολιτική δίωξη εναντίον του «Ρ» από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο και συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που τον στήριξε και τον κάλυψε, κορυφώνονται και αποτελούν κυριολεκτικά κόλαφο στο αποκρουστικό, αυταρχικό πρόσωπο της «εκσυγχρονιστικής» κυβέρνησης.

Τα μηνύματα που καταφτάνουν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, αλλά και από φορείς και προσωπικότητες του εξωτερικού, είναι καταδικαστικά της επιχείρησης φίμωσης του «Ριζοσπάστη», μιας επιχείρηση που στοχεύει μακροπρόθεσμα στο χτύπημα της ελευθερίας του Τύπου συνολικά και στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, όπως αυτών στη διαφορετική πολιτική άποψη και θέση.

Το αίτημα να αποσυρθούν άμεσα οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον του «Ρ» παίρνει καθημερινά και μεγαλύτερες διαστάσεις, με την παράλληλη έκφραση αλληλεγγύης στην εφημερίδα για τη νέα δοκιμασία της. Η λαϊκή κατακραυγή είναι σίγουρο ότι θα συνοδεύει τον Ε. Γιαννόπουλο και μετά την αποχώρησή του - χάριν εκλογών - από τον υπουργικό θώκο, από τη σιγουριά και την εξουσία του οποίου εξαπέλυσε ουκ ολίγες επιθέσεις εναντίον όλων εκείνων που απλά είχαν διαφορετική απ' αυτόν άποψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ