Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην αντεπίθεση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος περνάει στην αντεπίθεση, με προσφυγή που κατέθεσε χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», η οποία επέβαλε πρόστιμα στον ίδιο και στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα» (πρώην ΣΚΑΙ) για την υπόθεση Στ. Κορκολή και Μιχ. Ασλάνη.

Στην προσφυγή του ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος ζητάει να ακυρωθεί το πρόστιμο 25 εκατ. δραχμών που επιβλήθηκε στην εταιρία «Ευθ. Τριανταφυλλόπουλος και Σία ΕΕ», καθώς και το πρόστιμο 10 εκατ. δραχμών στον «Αλφα». Και τα δύο πρόστιμα επιβλήθηκαν για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Ο δημοσιογράφος του «Αλφα» στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη γιατί:

- Παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις για ελευθερία της επιστήμης της έρευνας, καθώς και εκείνες που προστατεύουν την ελευθερία έκφρασης και διάδοσης των στοχασμών.

- Επιτρέπεται η μετάδοση γεγονότων που αναφέρονται στα προσωπικά δεδομένα, όταν τα γεγονότα αυτά αποτελούν πράξη που είναι εγκληματική ή παράνομη ή αντίκειται στα χρηστά ήθη, καθ' όσον προέχει η προστασία της κοινωνικής τάξης, από την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

- Τέλος, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος επικαλείται και τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των Δημοσιογράφων που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να παρακάμψει το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του πολίτη, όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα που έχουν ιδιαίτερη θέση και ισχύ και υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο, όπως ορίζει ο νόμος 2472/97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ