Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα "Ελληνικά Πετρέλαια"

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Το θέμα της διακοπής της λειτουργίας τεσσάρων χημικών μονάδων των "Ελληνικών Πετρελαίων" (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη, που θα έχει ως αποτέλεσμα και την απώλεια 250 θέσεων εργασίας, αλλά και τη συναλλαγματική αιμορραγία, αφού τα προϊόντα αυτών των μονάδων στο εξής θα εισάγονται, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Μήτσου Κωστόπουλου, ο οποίος ερωτά τον υπουργό Ανάπτυξης Ευ. Βενιζέλο, αν η κυβέρνηση στοχεύει να παρέμβει και να αναθεωρήσει την απόφαση για το κλείσιμο των τεσσάρων αυτών μονάδων. Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής: "Η απόφαση της διοίκησης των "Ελληνικών Πετρελαίων ΑΕ" να διακόψει τη λειτουργία τεσσάρων χημικών μονάδων παραγωγής έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων της εταιρίας.

Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται ατεκμηρίωτη, ετσιθελική και αυταρχική και θα έχει ως συνέπεια την απώλεια 250 θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη, που έτσι κι αλλιώς έχει μετατραπεί σε πρωτεύουσα της ανεργίας. Ταυτόχρονα θα σημάνει και μια επιπλέον συναλλαγματική αιμορραγία για τη χώρα, αφού τα προϊόντα που παράγονται από τις 4 αυτές μονάδες θα εισάγονται πλέον από το εξωτερικό, ενώ θα δημιουργηθούν αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις και στη λειτουργία ολόκληρου του βιομηχανικού συγκροτήματος.

Να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή η διοίκηση των ΕΛΠΕ ΑΕ προχωρά στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου διυλιστηρίων της ΠΓΔΜ, έναντι τεράστιου τιμήματος, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες μια τέτοιας αγοράς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει το ζήτημα και να παρέμβει ώστε η διοίκηση της εταιρίας να αναθεωρήσει την απόφαση για το κλείσιμο των τεσσάρων αυτών χημικών μονάδων παραγωγής;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ