Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ - ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ
Σταθερά στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης

Η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) θα συνεχιστεί, αλλά η συγχώνευσή τους είναι κάτι που παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων μετά τη χθεσινή σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Μεταφορών Τ. Μαντέλη.

Σε μία τέτοια εξέλιξη, οι πρώτοι που θα πληγούν θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι αυτό, για τον απλό λόγο ότι τα παραπάνω δύο πιστωτικά ιδρύματα είναι οι ειδικοί φορείς που χορηγούν στεγαστικά δάνεια στους δημοσίους υπαλλήλους με ευνοϊκότερους, σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες, όρους, καθώς επίσης και δάνεια προς τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή της συγχώνευσης των δύο φορέων προσκρούει σε νομικά εμπόδια τα οποία θα πρέπει να λυθούν ώστε να είναι δυνατή στο μέλλον η ένωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δύο ιδρυμάτων (γίνεται συγκεκριμένα λόγος για επιτάχυνση των ρυθμών "εξυγίανσης" και "εκσυγχρονισμού" τους, ώστε να αντεπεξέλθουν στον εντεινόμενο τραπεζικό ανταγωνισμό...).

Οσο για τη μορφή της μελλοντικής τους συνεργασίας, στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η σύνταξη μελέτης, η οποία θα προτείνει τρόπους συντονισμού των τραπεζικών τους δραστηριοτήτων, σε διάκριση από τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσουν σήμερα τα δυο αυτά ιδρύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ