Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Οι σχολάρχες μεθοδεύουν νέες αυξήσεις

Γύρω στο 4% θέλουν οι ιδιοκτήτες, 2,5% αντιπροτείνει η κυβέρνηση

Με νομοθετική ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο, υποτίθεται, ότι ετοιμάζεται εδώ και μήνες αλλά ακόμη βρίσκεται στα υπουργικά συρτάρια, θα επιχειρήσει να συγκρατήσει στο2,5% τις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων το υπουργείο για το σχολικό έτος 1999 - 2000. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Χαραλάμπους μετά τη συνάντησή του με τους σχολάρχες οι οποίοι του διαμήνυσαν ότι συμφωνούν μεν στη συγκράτηση των αυξήσεων, διαφωνούν, δε, με το ποσοστό του 2,5%. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θ. Ζαχόπουλος ο Σύνδεσμος "θέλει να συμβάλει στην πτώση του πληθωρισμού", αλλά, διευκρίνισε, "αποφάσισε να επιβάλει αυξήσεις μέχρι 3,9% και όχι 2,5% που επιθυμεί το υπουργείο". Ο ίδιος υποστηρίζει ότι φέτος σε γενικές γραμμές οι αυξήσεις κινήθηκαν γύρω στο 3,5% που είχε συστήσει το υπουργείο, κάποιοι ιδιοκτήτες όμως επέβαλαν αυξήσεις μέχρι 4,5%.

Σε ανάλογο ύφος κινείται και η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, σύμφωνα με την οποία "τα δίδακτρα βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα" και δεσμεύεται ότι "το ύψος των αυξήσεων που θα κάνουν και φέτος οι ιδιοκτήτες θα είναι το αναγκαίο, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι σχολάρχες έχουν αρχίσει να στέλνουν στους γονείς τα σημειώματα με τα δίδακτρα του επόμενου έτους, ζητώντας την προκαταβολή της πρώτης δόσης, συμπεριλαμβάνοτας τις αυξήσεις που έχουν αποφασίσει και είναι μεγαλύτερες από το 2,5%, που σκοπεύει να νομοθετήσει το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ