Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ

Συνοψίζοντας τις εργασίες, ο Σπύρος Στριφτάρης είπε: "Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, στόχος της σημερινής ημερίδας του ΚΚΕ ήταν να εξηγήσει στους αγρότες τις πραγματικές αιτίες των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, να αποκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της ΚΑΠ και της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής, να καταδείξει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ και να προβάλλει τη δική του εναλλακτική πρόταση, για την οποία ζητάει την ψήφο των αγροτών στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Διαπιστώθηκε από τη συζήτηση ότι πρέπει να βαθύνουμε τη δουλιά μας σε ορισμένα ζητήματα και να λάβουμε υπόψη μας προτάσεις και παρατηρήσεις ανθρώπων που από "πρώτο χέρι" γνωρίζουν τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας.

Σίγουρα οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκρύπτουν τις συνέπειες της πολιτικής τους, γι' αυτό πολλές φορές κινδυνολογούν και ισχυρίζονται ότι καμία χώρα δε θέλει να μείνει έξω από την ΕΕ και ότι όλες οι χώρες θέλουν να γίνουν μέλη της. Δε λένε όμως ότι οι κυβερνήσεις και όχι οι λαοί αυτών των χωρών θέλουν να είναι μέσα στην ΕΕ. Οι κυβερνήσεις που εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Ισχυρίζονται, επίσης, όπως και για την υπογραφή των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Ν. Γιουγκοσλαβία, ότι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πάρουν διαφορετικές αποφάσεις, γιατί πρέπει να σεβαστούν τις συμμαχίες. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δε θέλουν να πάρουν φιλοαγροτικές αποφάσεις, επειδή είναι αντίθετες με τα συμφέροντα που υπηρετούν, γι' αυτό ομόφωνα ψηφίζουν όλους τους αντιαγροτικούς κανονισμούς, αλλά και τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς. Η πολιτική τους και τα συμφέροντα που υπηρετούν είναι τα ίδια με τα συμφέροντα που υπηρετεί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Δυστυχώς 20 χρόνια στην ΕΕ επιβεβαίωσαν τις θέσεις του ΚΚΕ και αυτό το γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας. Εκείνο που θέλουμε να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι η ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, γιατί διαφορετικά θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί και με τη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών ένα μαζικό αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ σε αυτές τις Ευρωεκλογές γιατί αντιστέκεται και δεν εξωραϊζει την ΕΕ, γιατί πιστεύει στην επιβίωση και όχι στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, γιατί το ΚΚΕ με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια στήριξε και πρωτοστάτησε με τα στελέχη του στις αγροτικές κινητοποιήσεις".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η απάτη της «ευέλικτης» διαχείρισης των «δυνατοτήτων» της ΚΑΠ (2015-01-17 00:00:00.0)
Κυβερνητικό «δόλωμα» το «καλάθι» προϊόντων (2011-04-01 00:00:00.0)
Στην πρόταση του ΚΚΕ η διέξοδος των μικρομεσαίων αγροτών (2009-05-09 00:00:00.0)
Να πούμε τέρμα στον καιρό της ανοχής, τέρμα στις αυταπάτες (2004-06-04 00:00:00.0)
Οι αγρότες θα εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στο ΚΚΕ (2000-02-13 00:00:00.0)
Στο δρόμο του λαϊκού μετώπου (1997-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ