Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΔΟΕ
"Εντόπισε" ακόμη μία περίπτωση φοροδιαφυγής

Τη δημοσιοποίηση με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα περιπτώσεων φοροδιαφυγής που εντοπίζονται, υιοθετεί το τελευταίο διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ως μέθοδο προβολής του έργου του. Η συγκεκριμένη μέθοδος δε φαίνεται άσχετη με την εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων και εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, ενώ από την άλλη η τελική έκβαση των διαφόρων περιπτώσεων φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα των μεγάλων παραμένει άγνωστη.

Στα πλαίσια αυτά, δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα στοιχεία για υπόθεση φοροδιαφυγής ποσού ενός δισ. δραχμών περίπου που διέπραξε η επιχείρηση Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΕΒΕ με έδρα τη Λάρισα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ως αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή από την Κίνα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ισπανία, Αγγλία κ.ά.) λευκών ειδών, κεντημάτων κλπ. Η εν λόγω εταιρία μετά την εισαγωγή διαθέτει τα προϊόντα στην αγορά είτε χονδρικά σε διάφορα καταστήματα σ' ολόκληρη τη χώρα είτε με απευθείας με λιανική πώληση με το σύστημα σπίτι - σπίτι με δίκτυο πωλητών.

Για τα έτη που ελέγχθηκαν, ο αριθμός των συναλλαγών για τις οποίες διαπιστώθηκε απόκρυψη εσόδων, ανέρχεται σε 1.187 περιπτώσεις που αφορούν σε 300 αντισυμβαλλόμενους επαγγελματίες και σε σημαντικό αριθμό ιδιωτών, με συνολική απόκρυψη εσόδων 1.089.717.202 δραχμών. Για τη διάπραξη της φοροδιαφυγής η επιχείρηση είτε δεν εξέδιδε καθόλου αποδείξεις πώλησης ή τιμολόγια, είτε τα εξέδιδε με αξία μικρότερη της πραγματικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ