Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Κατηφόρισε" η βιομηχανική παραγωγή στο πρώτο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΣΥΕ, στους 11 από τους 20 κλάδους της μεταποίησης η παραγωγή παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα από το 1980

Την κατιούσα πήρε η βιομηχανική παραγωγή στο τρίμηνο Γενάρη - Μάρτη 1999, αφού μειώθηκε κατά 1,1% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 1998. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον περασμένο Μάρτη ο δείκτης παραγωγής βιομηχανίας αυξήθηκε κατά 2,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Επιπλέον, από τα αναλυτικά στοιχεία που δίνει η ΕΣΥΕ για τους διάφορους κλάδους της βιομηχανίας, προκύπτει ότι η παραγωγή σε 11 από τους 20 συνολικά κλάδους παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του 1980.Μικρότερος και από τα επίπεδα του 1980, ήταν ο όγκος της παραγωγής στους κλάδους καπνού, υφαντικών ειδών, ειδών υποδήσεως - ενδυμασίας, ξύλου και φελλού, επίπλων, εκτυπώσεων - εκδόσεων, δέρματος, μη μεταλλικών ορυκτών, κατασκευή τελικών προϊόντων από μέταλλο, μεταφορικών μέσων καθώς και διαφόρων βιομηχανιών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά το τρίμηνο Γενάρη - Μάρτη 1999, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 1998:

  • Ο γενικός δείκτης παραγωγής ορυχείων - βιομηχανίας και ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου παρουσιάζει αύξηση κατά 4,4%.
  • Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων παρουσιάζει μείωση κατά 18,9%.
  • Ο δείκτης παραγωγής μεταποιητικής βιομηχανίας παρουσιάζει μείωση κατά 1,1%.
  • Ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου παρουσιάζει αύξηση κατά 49,7%.

Η εξέλιξη των παραπάνω δεικτών μόνο κατά τον περασμένο Μάρτη σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έχει ως εξής:

  • Ο γενικός δείκτης παραγωγής ορυχείων, βιομηχανίας και ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου παρουσιάζει αύξηση κατά 2,4%.
  • δείκτης παραγωγής ορυχείων παρουσιάζει μείωση κατά 15,3%. Η πορεία του δείκτη αυτού επηρεάστηκε κυρίως από τη μείωση των δεικτών των παρακάτω κλάδων: μεταλλείων χρωμίτη και μαγγανίου, πηγών πετρελαίου - εξαγωγής, καθαρισμού φυσικού αερίου, μεταλλείων θειούχων μεικτών - βαριτίνης και μεταλλείων λευκολίθου.
  • Ο δείκτης παραγωγής βιομηχανίας παρουσιάζει μείωση κατά 2,3%.
  • Ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου παρουσιάζει αύξηση κατά 42,3%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ