Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Με συνέπεια δίπλα στους μικρούς εμπόρους

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ) καλεί τους εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες των εμπορικών συλλόγων της χώρας και να αναδείξουν με την ψήφο τους αγωνιστικές διοικήσεις

Για ακόμη μια φορά, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) η πλειοψηφία της διοίκησης απέδειξε ότι είναι εκφραστής των μεγαλεμπόρων και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (ΑΣΕ), καλώντας τους εμπόρους, μπροστά στις εκλογές των εμπορικών συλλόγων της χώρας, να ενισχύσουν εκείνες τις αγωνιστικές δυνάμεις, που με συνέπεια υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μικρεμπόρων και υποστηρίζει η ΑΣΕ.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη, που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, τονίζει ότι η γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ πραγματοποιήθηκε κάτω από τη σκιά του πολέμου του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Και ενώ η Αγωνιστική Συνεργασία έγκαιρα, πριν ακόμα αρχίσει ο πόλεμος, κάλεσε το προεδρείο της ΕΣΕΕ να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που μετέτρεπε από τότε τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ η ηγεσία της Συνομοσπονδίας αρνήθηκε και φραστικά να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες.

"Ολοι αυτοί που δολοφονούν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι οι ίδιοι ακριβώς που σαρώνουν με την πολιτική τους τα κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών τους και την εδραίωση της εξουσίας", καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία. Επιπλέον, συμπληρώνει ότι και στη χώρα μας οι συνέπειες από αυτή την κυριαρχία των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι ήδη βαριές για την πλειοψηφία του λαού. Τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροαγρότες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες είναι πολιτική της"οικονομίας της αγοράς", δηλαδή της ασύδοτης δράσης του μεγάλου κεφαλαίου που οδηγεί στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια.

Μπροστά σ' όλα αυτά η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ που αποτελείται από εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕΒΕ και της ΔΑΚΜΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι επιλέγει να συναινεί και να ευθυγραμμίζεται με τις κεντρικές επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της ΟΝΕ, ξεπερνώντας ακόμα και το ΣΕΒ και έχει επιλέξει μια πορεία που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα σε ρόλο διακοσμητικό και κομπάρσο στις εξελίξεις. Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε στημένο"κοινωνικό διάλογο", συνεργάζεται με αρμονία με το ΣΕΛΠΕ, το ΣΕΣΜΕ, το ΣΕΒ, με τους εκπροσώπους όλων αυτών, δηλαδή που καθημερινά βάζουν λουκέτο στα μικρά μαγαζιά και αντιμετωπίζει εχθρικά κάθε συνεργασία και κοινή δράση με άλλες κοινωνικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, ενώ οι θέσεις και οι προτάσεις της κινούνται ουσιαστικά στην κατεύθυνση της παραπέρα ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Από την άλλη μεριά η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων όλο το προηγούμενο διάστημα με τη δύναμη που διέθετε υπερασπίστηκε όσο περνούσε απ' το χέρι της τα δίκαια προβλήματα του κλάδου από τη μεριά των συμφερόντων των μικρών επιχειρήσεων, ενημέρωνε όσο ήταν δυνατό τα ΔΣ των Συλλόγων της χώρας, πρόβαλλε ολοκληρωμένες θέσεις - προτάσεις για τα πολυκαταστήματα, την κοινωνική ασφάλιση, το ωράριο, την επαγγελματική στέγη κλπ. Επιπλέον, στη γενική συνέλευση κατέθεσε ψήφισμα για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και υποστήριξε με τις παρεμβάσεις της την ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας ΒΔ Ελλάδας και Νήσων για προειδοποιητικό πανελλαδικό κλείσιμο στο τέλος του Ιούνη.

Ολα αυτά, όμως, απορρίφθηκαν από τη σημερινή πλειοψηφία. Η Αγωνιστική Συνεργασία απευθύνεται σε όλους εκείνους που ανησυχούν για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο και στην κορυφή του συνδικαλιστικού κινήματος. Τους καλεί να ενισχύσουν στους εμπορικούς συλλόγους τις δυνάμεις που υπερασπίζονται με συνέπεια τα συμφέροντα των μικρεμπόρων, να συμπαραταχτούν με τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ανάπτυξη δράσης μέσα από τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες, να συμπορευτούν με τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες, τους εργαζόμενους, τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους. Να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη φιλολαϊκή αντιμονοπωλιακή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ