Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρές καταγγελίες συμβούλου Επικρατείας

Φωτιές ανάβει το πόρισμα του συμβούλου Επικρατείας Σ. Χαραλαμπίδη,ενώ το κλίμα στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο τις τελευταίες μέρες μεταξύ των δικαστικών λειτουργών είναι πολύ βαρύ.

Ο Σ. Χαραλαμπίδης, που παραλείφθηκε στις τελευταίες κρίσεις, είναι μέλος επιτροπής που συστάθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ για να εξετάσει ζητήματα ορισμού εισηγητών, την εισαγωγή υποθέσεων στην Ολομέλεια, τη συμμετοχή δικαστών σε συμβούλια, επιτροπές κλπ.

Το πόρισμα του Σ. Χαραλαμπίδη κάνει λόγο για πελατειακές σχέσεις και καταλογίζει ευθύνες σε ομάδα δικαστών, για την οποία ισχυρίζεται ότι πρόσκειται στον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Ειδικότερα, στο πόρισμα Χαραλαμπίδη μεταξύ άλλων αναφέρεται:

  • Γίνεται διορισμός συγκεκριμένων δικαστών σε διάφορες επιτροπές, με πρόσθετες αμοιβές και χωρίς να υποβάλλονται οι προβλεπόμενες δηλώσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Ανατίθενται δικαστικές υποθέσεις σε εισηγητές - ενώπιον της Ολομέλειας - με πρόταση του προέδρου του ΣτΕ "κατόπιν ενδεχομένως προηγούμενης ανεπίσημης υπόδειξης του οικείου υπουργού".
  • Μερικοί δικαστές δεν υποβάλλουν, όπως έχουν υποχρέωση, δυο φορές το χρόνο υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή τους σε επιτροπές και συμβούλια. Η πεισματώδης αυτή άρνηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουν κάτι να αποκρύψουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ