Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
"Βρόχος" το σχέδιο μετεγκατάστασης

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μετεγκατάσταση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" στα Σπάτα, χωρίς πλήρη αποζημίωση για τις δικές της εγκαταστάσεις που υποχρεώνεται να εγκαταλείψει στο Ελληνικό, εκφράζει το τεχνικό προσωπικό της εταιρίας, καταγγέλλοντας ότι μια τέτοια απόφαση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη βιωσιμότητα του εθνικού αερομεταφορέα.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει τη μετεγκατάσταση της ΟΑ στα Σπάτα με "λογιστικά" κριτήρια, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική.

Με χτεσινή τους ανακοίνωση τα ΔΣ του Συλλόγου Τεχνικού Επιστημονικού Προσωπικού ΟΑ (ΣΤΕΠΟΑ), της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), της Ενωσης Τεχνικών Εναερίων Μεταφορών και Πτυχιούχων (ΕΤΕΜ - Π) και του Συλλόγου Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΟΑ (ΣΗΜΟΑ), μεταξύ άλλων επισημαίνουν: α) Επιβάλλεται η πλήρης χρηματοδότηση - αποζημίωση για τη μετεγκατάσταση του ομίλου της ΟΑ στα Σπάτα, με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, καθώς δεν είναι απλά μια επιχειρησιακή δραστηριότητα, αλλά μοχλός για τη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. β) Η μετεγκατάσταση της Τεχνικής Διεύθυνσης πρέπει να έχει στόχο τη δημιουργία όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες συντήρησης των αεροσκαφών της ΟΑ και με προοπτική ανάπτυξης της συντήρησης αεροσκαφών άλλων εταιριών.

  • Την αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας αποφάσισε το ΔΣ του Σωματείου Εργατικού Προσωπικού ΟΑ (ΣΕΠΟΑ). Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης της ΟΑ, κηρύσσοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες και καταχτηστικές. Υπενθυμίζεται ότι το εργατικό προσωπικό της ΟΑ αποφάσισε 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας, καταγγέλλοντας ότι με την απόφαση της διοίκησης της ΟΑ για την εκχώρηση του έργου της καθαριότητας των αεροπλάνων σε ιδιώτη - εργολάβο, ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ κομμάτι - κομμάτι. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη, μέσα σε μία βδομάδα, απεργία στην ΟΑ που κρίνεται παράνομη από τα δικαστήρια. Προηγήθηκε αυτή της ΕΠΤΑΟΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ