Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλήρωτα νυχτέρια στο "Αλεξάνδρα"
  • Καθημερινές στάσεις εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο για καθυστερούμενες οφειλές απ' την αρχή του χρόνου
  • Περιοδεία του Αλ. Τομαρά, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο νοσοκομείο

"Δώστε πίσω τα λεφτά μας". Μ' αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι στο "Αλεξάνδρα" απαίτησαν και χτες τις καθυστερούμενες πληρωμές απ' τις αρχές του χρόνου για νυχτερινά, αργίες και εξαιρέσιμα.

Και τα χρωστούμενα δεν είναι λίγα: Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, σε κάθε εργαζόμενο του Αλεξάνδρα χρωστούν τουλάχιστον 180 - 200 χιλιάδες δραχμές. Οι οφειλές στους εργαζόμενους του "Αλεξάνδρα" οφείλονται στη γενικότερη πολιτική περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους. Ετσι, το συνολικό κονδύλι - ύψους 27,017 δισ. δραχμών - που ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης για τις πρόσθετες εργασίες υπολείπεται κατά πολύ απ' το κονδύλι που ζήτησαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων για να καλύψουν τις ανάγκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του "Αλεξάνδρα" είχε δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών πρόσθετο κονδύλι 50 εκατ. δραχμών σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα σημερινά κονδύλια για όλο το 1999.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο "Αλεξάνδρα" έκαναν στάση εργασίας (8-11 πμ) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου. Στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να επαναλαμβάνουν την ίδια κινητοποίηση κάθε πρωί, μέχρι να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Περιοδεία του Αλ. Τομαρά

Για τα προβλήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" ενημερώθηκε από το ίδιο το προσωπικό και τους εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αλέκος Τομαράς,που χτες περιόδευσε στο νοσοκομείο.

Μέσα από μια διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας και την πολιτική που ασκείται στον τομέα αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν στις πολιτικές που θέλουν την κατάργηση των κεκτημένων τους και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. "Η πολιτική της λιτότητας που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει φέρει τους εργαζόμενους στα πρόθυρα της πείνας και της εξαθλίωσης", υπογράμμισε ο Αλ. Τομαράς.

Τέλος ο Αλ. Τομαράς κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις εκλογές τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και αντιστέκεται στις επιταγές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις οποίες υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση σε βάρος του ίδιου του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ