Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
"Καρμανιόλα" ο περιφερειακός δρόμος

Για το νέο δρόμο "καρμανιόλα", το λεγόμενο "προσωρινό περιφερειακό" που παρακάμπτει την πόλης της Χαλκίδας, ο "Ρ" στις 21 Ιούνη από τη σελίδα των σχολίων και με τον τίτλο "Προεκλογικά τεχνάσματα" επισήμανε την πρεμούρα της κυβέρνησης, του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Περιφέρειας Στερεάς, να τον δώσει ατελή και προεκλογικά στην κυκλοφορία.

Δεν έχουν περάσει ούτε 10 μέρες από τότε και έχουν συμβεί έξι αυτοκινητιστικά ατυχήματα - ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα - ενώ επιστολές όπου επισημαίνεται η επικινδυνότητα του δρόμου (έλλειψη σήμανσης, προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα, συνεχείς στροφές χωρίς ανάλογη κλίση, έλλειψη διαχωριστικών νησίδων, φωτισμού κ.ά.) έχουν σταλεί προς τον περιφερειάρχη και το υπουργείο, από το δήμαρχο Χαλκίδας και την Τροχαία.

Χτες το μεσημέρι, κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν με συμβολική κατάληψη το δρόμο στο ύψος του κόμβου που στρίβουν τα αυτοκίνητα προς Χαλκίδα. Οι κάτοικοι απαίτησαν από την Τροχαία να απαγορευτεί η πρόσβαση των οχημάτων από το συγκεκριμένο δρόμο - που ανοίχτηκε εντελώς πρόχειρα - πράγμα που κατάφεραν.

Ετσι η είσοδος στη Χαλκίδα θα γίνεται από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου(στην κατάληξη, δηλαδή του "προσωρινού περιφερειακού"), ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθεί η 2η ΔΕΚΕ, που έχει αναλάβει το έργο, να το τελειώσει και μετά να δοθεί στην κυκλοφορία.

Θα τελειώσουμε το ρεπορτάζ με το σχόλιο: "Οσοι τον "γεύεστε" (το δρόμο) τις μέρες αυτές, μπορείτε να ανταποδώσετε τα ανάλογα στην κυβέρνηση, στις 13 Ιούνη...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ