Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Νέα "επίσκεψη" του Εγκέλαδου

Ενας πολύ ισχυρός σεισμός, συγκλόνισε χτες το πρωί ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, χωρίς όμως ευτυχώς να σημειωθούν κάποιες καταστροφές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 10.50 το πρωί, είχε μέγεθος 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προερχόταν από απόσταση 230 χιλιομέτρων Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά της Ζακύνθου, πολύ κοντά στον εστιακό χώρο που πριν από δύο χρόνια είχε δώσει τον πολύ μεγάλο σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σεΖάκυνθο,Λευκάδα,Πάτρα,Πύργο, Τρίπολη,Σπάρτη, ακόμη και στην Αθήνα, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους, αν και δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Οπως τόνιζαν οι σεισμολόγοι, η περιοχή αυτή είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του ελλαδικού χώρου. Πρόσθεταν επίσης ότι θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο για να διευκρινιστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή μπορεί να ακολουθήσει και κάποιος άλλος μεγαλύτερος. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, δεν απέκλειαν να υπάρξει και νέα μετασεισμική δόνηση γύρω στα 5 Ρίχτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ