Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Για ένα φανάρι μόνο"

Αποκλεισμός της Αγ. Νικολάου στο Ιλιον από αγανακτισμένους γονείς, μαθητές, δασκάλους του 25ου Δημοτικού, μετά από τραυματισμό μαθήτριας

Σε αποκλεισμό της λεωφόρου Αγ. Νικολάου στο Ιλιον για μια ώρα, προχώρησαν χτες το πρωί γονείς, δάσκαλοι και μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου, αγανακτισμένοι για την αδιαφορία των αρμοδίων που εδώ και δυο χρόνια, καλυπτόμενοι πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν έχουν... καταφέρει να βάλουν ένα φανάρι, για να περνούν με ασφάλεια οι μαθητές.

Η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" ήταν ο τραυματισμός μιας μαθήτριας προχτές το μεσημέρι από διερχόμενο ταξί. Η μαθήτρια της Δ τάξης Ευγενία Γκικουρία, μετά το σχόλασμα επιχείρησε να διασχίσει τη λεωφόρο και να περάσει απέναντι, αλλά πριν κάνει δυο βήματα παρασύρθηκε από ταξί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο. Στη σύγχυση που ακολούθησε, βρήκε την ευκαιρία ο οδηγός του ταξί να εξαφανιστεί.

Εδώ και δυο χρόνια, όταν ακόμη κατασκευαζόταν το κτίριο, όπου μετεγκαταστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη το σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων με αλλεπάλληλα έγγραφα, υπομνήματα και παραστάσεις ζητάει να μπει φανοστάτης στη λεωφόρο μπροστά στο σχολείο. Ομως έμπλεξε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, από το Δήμο στο ΥΠΕΧΩΔΕ, για να κολλήσει στη συνέχεια στη ΔΕΗ. Η τελευταία, λόγω χρεών από εργολαβίες του ΥΠΕΧΩΔΕ προς αυτήν, αρνιόταν να δώσει ρεύμα για το φωτεινό σηματοδότη. Τον περασμένο μήνα υποτίθεται ότι λύθηκε και αυτό το πρόβλημα, ωστόσο ο σηματοδότης είναι ακόμα άφαντος. Στο μεταξύ το κτίριο φτιάχτηκε και το σχολείο λειτουργεί εκεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Αγανακτισμένοι γονείς, δάσκαλοι και μαθητές βγήκαν και απέκλεισαν χτες τη λεωφόρο. Δίπλα τους βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοκρατικής Ενότητας", ο αντιδήμαρχος παιδείας και εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Ιλίου.Ολα αυτά, όπως θα πει η Κωνσταντίνα, συμμαθήτρια της Ευγενίας "για ένα μόνο φανάρι, να μη σκοτώνονται τα παιδιά"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ