Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σενάρια... φαντασίας

Τι να πει κανείς, για την τελευταία "συμφωνία" της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ με τη διοίκηση της επιχείρησης, για τη δήθεν εφαρμογή του 35ωρου. Μόνο, ως σενάριο... επιστημονικής ή... ηρωικής φαντασίας μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πρώτα απ' όλα, η σχετική διατύπωση, περί του 35ωρου, είναι τόσο γενική και αόριστη, που επιτρέπει ουσιαστικά στην εργοδοσία, να εφαρμόσει ό,τι θέλει, εννοείται στην κατεύθυνση της "ελαστικοποίησης" και της αντιδραστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, σύμφωνα με τις κοινοτικές και κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Δεύτερο, ούτε ο χρόνος εφαρμογής αυτού του "μυστήριου" 35ωρου δεν αποσαφηνίζεται. Συγκεκριμένα, η συμφωνία σημειώνει: "Η ΔΕΗ θα εφαρμόσει τη μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες, ανά εβδομάδα εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών και χωρίς να καθορίζεται από τώρα η έναρξη εφαρμογής του μέτρου. Η εφαρμογή του 35ωρου θα γίνει μετά από λεπτομερή μελέτη που αρχίζει άμεσα και αφού εξασφαλιστούν με νομοθετική ρύθμιση στα πλαίσια του νόμου για την Απελευθέρωση της αγοράς Η/Ε, ίδιες συνθήκες ανταγωνισμού (όπως ίδιο ωράριο εργασίας) για τη ΔΕΗ και τους ανταγωνιστές της".

Και, όμως, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ καμαρώνει κι έχει να το λέει, ότι θεσμοθέτησε την... εφαρμογή του 35ωρου.

Ας τα πάρουν υπόψη τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, πριν βρεθούν προ εκπλήξεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ