Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για μια άλλη πορεία στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ

Τη συνειδητή υποβάθμιση της Γενικής Συνέλευσης από το ΔΣ του Επικουρικού Ταμείου ΤΑΠΙΛΤΑΤ,καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ Τραπεζών.Οπως σημειώνει, επί δύο ώρες η συνέλευση αναλώθηκε σε μια αντιπαράθεση για διαδικαστικά θέματα, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να αποχωρήσουν. Ετσι - συνεχίζει - ο χρόνος σπαταλήθηκε χωρίς να ακουστούν απόψεις και θέσεις για τα σοβαρά προβλήματα του Ταμείου, τα οποία πηγάζουν από τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης και από την πρόθεση των τραπεζών να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους και να τις επιρρίψουν στα Ταμεία και στο κράτος.

Οπως επισημαίνει η παράταξη, η ηγεσία της ΟΤΟΕ έλαμψε διά της απουσίας της, ενώ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη συγχώνευση των Επικουρικών Ταμείων και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση Επικουρικών Ταμείων.

Το Ταμείο, σημειώνει η παράταξη, δεν κινδυνεύει από το επικουρικό επίδομα των συνταξιούχων, αλλά από την κυβερνητική πολιτική και τις τράπεζες με τις αθρόες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Καλεί, τέλος, ασφαλισμένους και συνταξιούχους να συμπορευτούν με την παράταξη για μια άλλη πορεία του ΤΑΠΙΛΤΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ