Κυριακή 4 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Τρομοκράτες από την Ουάσιγκτον

Η αμερικανική "ψύχωση" για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υποκρύπτει σκοπιμότητες. Η προβολή του κινδύνου από τη δράση υποτίθεται των τρομοκρατών γίνεται για να υπογραμμιστεί η "ανάγκη" καταπολέμησης του φαινομένου με κάθε μέσο.

Με κάθε μέσο.Εδώ ακριβώς βρίσκεται το "κλειδί" της αμερικανικής προσπάθειας για την επιβολή της "παγκόσμιας γαλήνης", της "αμερικανικής ειρήνης", της "Νέας - αμερικανικής - Τάξης". Και "τρομοκρατία", χαρακτηρίζεται η πάλη των λαών.

Η "νέα τάξη", επιβάλλεται διά της ισχύος.Η - αμερικανική - πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και καταρρακώνοντας το κύρος του ΟΗΕ, κατέστρεψε μια ανεξάρτητη χώρα, τη Γιουγκοσλαβία, οδηγεί στη λιμοκτονία ένα λαό, του Ιράκ, και δηλώνει την ετοιμότητά της να επιβάλει το "δίκαιό" της, οπουδήποτε στην υδρόγειο.

Ούτε αυτό, όμως, είναι αρκετό. Για να επιβληθεί η "αμερικανική ειρήνη", για να επικρατήσει η "παγκόσμια γαλήνη" όπως την επιθυμούν οι επικυρίαρχοι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καθυπόταξη της κοινωνίας, η εκμηδένιση της λαϊκής αντίστασης.

Οι μηχανισμοί για την καθυπόταξη των κοινωνιών έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί σε βαθμό τελειότητας τις τελευταίες δεκαετίες. Παράλληλα, με αυτούς τους μηχανισμούς χειραγώγησης, αναπτύσσονται και οι μηχανισμοί για την εκμηδένιση της λαϊκής αντίστασης. Η "σταυροφορία" των Αμερικανών κατά της τρομοκρατίας, δεν είναι, τελικά, τίποτε περισσότερο από την προσπάθεια τελειοποίησης ενός μηχανισμού παγκόσμιας εμβέλειας που στόχο έχει, την εκμηδένιση της λαϊκής αντίστασης.

Σε ό,τι μας αφορά άμεσα, θα πρέπει να σημειωθεί κατ' αρχήν, πως δεν είναι τυχαίο ότι οι αμερικανικές "ευαισθησίες" για την τρομοκρατία, άρχισαν να εκφράζονται έντονα προς την ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας. Η καθολική διαφωνία του ελληνικού λαού με τους βομβαρδισμούς κατά της γιουγκοσλαβίας και η ανάδειξη ενός αντιαμερικανικού κλίματος θορύβησαν τους ιθύνοντες της Ουάσιγκτον, οι οποίοι έσπευσαν και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα.Μάλιστα οι Αμερικανοί, φρόντισαν να αποκλείσουν κάθε δυνατότητα υπεκφυγής από την ελληνική κυβέρνηση, καλλιεργώντας τις τουρκικές αιτιάσεις περί ελληνικής συνδρομής στη δράση του ΡΚΚ, που για τους Αμερικανούς είναι τρομοκρατική οργάνωση, σε αντίθεση με τον UCK που είναι, για τους Αμερικανούς πάντα, απελευθερωτικός στρατός.

Είναι περιττό να επισημάνει κανείς τα δύο μέτρα και σταθμά, με τα οποία οι "κρατούντες" αντιμετωπίζουν τις Διεθνείς Υποθέσεις. Η επισήμανση έχει μια σημασία, καθώς βοηθά να κατανοήσει κανείς πόσο λεπτή μπορεί να γίνει, ξαφνικά, η γραμμή που χωρίζει την τρομοκρατία, από την αντίσταση, τον αιμοσταγή δολοφόνο από τον αποφασισμένο πατριώτη, τον τυφλό εγκληματία από τον οραματιστή επαναστάτη.

Η ιστορία, όπως είναι γνωστό, γράφεται από τους νικητές. Οι εκάστοτε κρατούντες δεν απέφυγαν ποτέ τον πειρασμό να επιχειρήσουν να προκαταλάβουν την ιστορία, καταγράφοντας το παρόν κατά το δοκούν.

Για τους Αμερικανούς, λοιπόν, οι μεγάλες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της γιουγκοσλαβίας, δεν ήταν τίποτε λιγότερο από διασάλευση της έννομης τάξης. Τα μπλόκα έξω από τα λιμάνια για την παρεμπόδιση της αποβίβασης του ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής του Κόσσοβου, πόσο απέχουν άραγε από το να χαρακτηριστούν από τους Αμερικανούς, τρομοκρατικές πράξεις; Μήπως, όσοι ενεργά αντιτάσσονται στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όσοι αντιστέκονται με τη φωνή και την παρουσία τους έξω από τις ΝΑΤΟικές βάσεις, όσοι φωνάζουν "όχι" στη συμμετοχή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό φαγοπότι που εξελίσσεται στα Βαλκάνια, έχουν ήδη βαπτιστεί τρομοκράτες;

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικές και οι αμερικανικές προθέσεις οφθαλμοφανέστατες. Αλλωστε, εδώ και αρκετά χρόνια ειδική μονάδα του FBI έχει ειδικό γραφείο στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ Αμερικανοί ειδικοί της αντιτρομοκρατικής ομάδας εργάζονται στο ελληνικό υπουργείο της Δημόσια Τάξης. Τι εργασία επιτελούν όλοι αυτοί οι "ειδικοί", εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς. Παρακολουθούν, φακελώνουν και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ένα ακόμη βήμα, αφού η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί από την Αθήνα να αλλάξει η νομοθεσία, ώστε να λυθούν τα "χέρια" των διωκτικών αρχών για να αντιμετωπίσουν τους "τρομοκράτες".

Ποιοι είναι οι "τρομοκράτες" που ενδιαφέρουν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες; Μα ασφαλώς όσοι δε συμφωνούν και αντιστέκονται στην οικοδόμηση της Νέας Τάξης. Οσοι δεν αποδέχονται την "προτεκτορατοποίηση" των Βαλκανίων και της χώρας, όσοι δεν επιθυμούν ο Αμερικανός πρεσβευτής στη χώρα, να ρυθμίζει τη νομοθεσία της, να επεμβαίνει στις επιλογές για την άμυνά της, να καθορίζει τις εξωτερικές της σχέσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί να είναι κανένας ούτε ικανοποιημένος, ούτε - πολύ περισσότερο - ήσυχος από την επίσκεψη του Μάικ Σέιν στην Αθήνα. Ο Μ. Σέιν είναι ο ειδικός συντονιστής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατία και φτάνει στην Αθήνα στις 8 του μηνός, ζητώντας να δει τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών, Αμυνας καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Ο Αμερικανός διπλωμάτης, μεταφέρει στις αποσκευές του την απαίτηση της Ουάσιγκτον για αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας, έτσι ώστε, οι "ύποπτοι τρομοκράτες" να στερούνται βασικών δικαιωμάτων, να κρατούνται για αρκετές μέρες χωρίς να απαγγέλλεται κατηγορία, να δικάζονται από δικαστήρια με "ειδική" σύνθεση και άλλα παρόμοιας δημοκρατικής... ευαισθησίας μέτρα!

Απ' όλα αυτά, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη της επαγρύπνησης του ελληνικού λαού, ο οποίος, είναι βέβαιο, ότι θα αντισταθεί και στη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης που ενορχηστρώνουν οι Αμερικανοί επικυρίαρχοι και οι εγχώριοι "πράκτορές" τους.

Δημήτρης ΜΗΛΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάντα στη φαρέτρα η «τρομο-λαγνεία» (2010-08-07 00:00:00.0)
«Η συμμαχία» (2003-10-18 00:00:00.0)
Εστιάζοντας στους στόχους (2002-01-10 00:00:00.0)
«Καθαρίστε πρώτα την αυλή σας» (2000-06-07 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο η "τρομοκρατία" (1999-07-13 00:00:00.0)
Η αλεπού στο παζάρι (1999-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ