Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πάντα στη φαρέτρα η «τρομο-λαγνεία»

Οι παγκόσμιοι αρχιτρομοκράτες Αμερικανοί, όπως συνηθίζουν κάθε χρόνο, έδωσαν στη δημοσιότητα την Εκθεση του Υπουργείου των Εξωτερικών τους, η οποία καταγράφει και «μελετά» την τάση για τη διενέργεια «τρομοκρατικών πράξεων» σε όλο τον πλανήτη. Η εν λόγω έκθεση, προφανώς, δεν ασχολείται με την κρατική αμερικανική τρομοκρατία που εξαπολύεται με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Ιράκ, Αφγανιστάν) ή τις σκοτεινές δολοφονικές επιχειρήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την «τρομοκρατία» για το 2009 καταγράφει «σημαντική άνοδο του αριθμού περιστατικών τρομοκρατίας μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008» και υπογραμμίζεται «η διόγκωση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης».

Σύμφωνα με την έκθεση, στην Ελλάδα σημειώθηκαν πάνω από 430 περιστατικά, κυρίως εμπρησμοί και εκρήξεις με στόχους επιχειρήσεις και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. Πρόκειται, σύμφωνα με την επισήμανση της έκθεσης, για τη μεγαλύτερη έξαρση των τελευταίων 20 ετών. Οι Αμερικανοί ειδικοί σημειώνουν πως πολλές από τις επιθέσεις γίνονται από αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς κατά «ιμπεριαλιστικών στόχων», ανάμεσα στους οποίους είναι και πολλοί αμερικανικών συμφερόντων.

Η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον λεγόμενο «Επαναστατικό Αγώνα» όπως και «στην μέχρι πρότινος άγνωστη "Σέχτα Επαναστατών"» που ανέλαβε την ευθύνη για τη μοναδική θανατηφόρα επίθεση της χρονιάς, κατά του αστυνομικού στα Πατήσια. (Σημειώνεται ότι η έκθεση καλύπτει μόνο το 2009). Καλύπτεται επίσης η επίθεση στις 27 Οκτώβρη 2009 κατά του ΑΤ Αγίας Παρασκευής και η δραστηριότητα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Σχετικά με τις δίκες των μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει την έφεση που κατέθεσαν τα μέλη της «17 Ν», αλλά και την απαλλαγή των μελών του «ΕΛΑ» τον περασμένο Δεκέμβρη από το Εφετείο μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Η έξαρση του «φαινομένου», έτσι όπως περιγράφεται στην έκθεση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αξιοποιείται από τις αμερικανικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν και να παγιώσουν τη συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες ώστε να εμπεδωθεί η τρομο-λαγνεία μέσα στο λαό και ταυτόχρονα να διασπείρονται συγχύσεις ότι δήθεν η «ατομική τρομοκρατία» είναι σύμφυτη με τη λαϊκή πάλη, δηλαδή το πραγματικό επαναστατικό ταξικό κίνημα. Αλλωστε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, πρόσφατα επιχείρησε να συσχετίσει τις βίαιες ενέργειες, το κάψιμο των 3 εργαζομένων στην τράπεζα «Μαρφίν» με το λαϊκό εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά τη «συνεργασία» μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών υπηρεσιών, από την αμερικανική έκθεση προκύπτει ως «ανάγκη» και «από την έξαρση του κύματος της μετανάστευσης», ξεριζωμού βεβαίως που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. «Η Ελλάδα, αναφέρει η έκθεση, όλο και περισσότερο γίνεται πύλη εισόδου στην ΕΕ για παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία». Ο αριθμός τους «αυξήθηκε δραματικά» το 2008 και το 2009, επισημαίνει η έκθεση, αλλά σημειώνεται και η συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του ζητήματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ