Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΑΪΑ
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο στο Γηροκομείο

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου επέλεξαν φασιστοειδή να βεβηλώσουν με τις αντικομμουνιστικές βρωμιές τους το μνημείο για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και μαχητές του ΔΣΕ στο Γηροκομείο, προφανώς για να τιμήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο την επέτειο απ' την επιβολή της μεταξικής δικτατορίας.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, στην οποία τονίζει: «Η επιλογή τους δεν είναι τυχαία, αφού τέτοια μνημεία θυμίζουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας στη χώρα μας, την ηρωική δράση του ΚΚΕ και των μαχητών του ΔΣΕ. Διαπαιδαγωγούν με την ανυπότακτη αγωνιστική στάση και τον αγώνα και τη δύναμη που έχει ο λαός για να κατακτήσει τη δική του εξουσία.

Τέτοιες ενέργειες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στον αντικομμουνισμό και στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., η ΕΕ και γνωστά πρόθυμα "παπαγαλάκια". Αξιοποιούνται συγκεκριμένες επέτειοι για να καλλιεργήσουν στο λαό την υποταγή και την πειθαρχία του στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εξουσία των μονοπωλίων, στο όνομα "της υπεράσπισης του έθνους". Στο ίδιο πνεύμα, όμως, κινούνται και όσοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη λήθη στο όνομα της "εθνικής συμφιλίωσης", προωθώντας, δηλαδή, το συμβιβασμό της εργατικής τάξης και του λαού με την πλουτοκρατία και διαστρεβλώνοντας την Ιστορία.

Να είναι σίγουροι θα πάρουν απάντηση στους νέους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην οργάνωση της πάλης για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ